”Minune” înainte de Paști: Au apărut schelele și muncitorii la Gara CFR Târgu Jiu

Muncitorii și-au făcut prezența la Gara CFR Târgu Jiu, semn că se vor efectua lucrările de reparații și igenizare promise pentru anul 2019. Acest obiectiv public se află într-o stare deplorabilă, bucăți din fațada clădirii cad, punând în pericol chiar viața persoanelor ce tranzitează zona. De-a lungul anilor, autoritățile au dat asigurări că gara va intra într-un proces de reabilitare și modernizare, însă nimic nu s-a întâmplat. Vorbe mari în campanii electorale. S-a pomenit despre un proiect ce prevede un lift și multe alte îmbunătățiri, dar, concret, pe teren o mare indiferență. Doar bandă delimitatoare prin care s-a încercat evitarea unor accidente. Revoltat de situație, Valeriu Marius Peptenatu, un cetățean al municipiului, a făcut în 2018 o sesizare către Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA, iar în răspuns administratorii obiectivului promiteau că se va interveni în 2019.

”Având în vedere cele sesizate, vă informăm că SRCF Craiova va efectua lucrări de reparații și igenizărare a clădirii de călători din Gara Târgu Jiu în cursul anului 2019”, asigurau responsabilii de la București.

Despre proiectele de reabilitare și modernizare, cuvinte puține, administrația CNCF ”CFR” SA specificând că se lucrează la documentația necesară pentru promovarea achiziției serviciului de elaborare a Studiilor de Fezabilitate, cu precizarea că durata de concepere a Studiilor de Fezabilitate va fi de 24 de luni.

Alin Văcaru și Victor Ponta, deputați Pro România de Gorj, au intervenit și ei, ministrul Transporturilor fiind interpelat pe această problemă.

Galerie foto: