Pentru ei, Brâncuși nu există: Morega caută capete seci în Ministerul Culturii

Noul film de promovare al României, comandat de Ministerul Turismului, l-a scos din sărite pe un fost deputat de Gorj.  După ce a vizionat clipul, Dan Ilie Morega pune la îndoială discernământul Ministrului Culturii şi ai altor reprezentanţi ai Ministerului. Principalul of al lui Morega este reprezentat de lipsa operelor lui Constantin Brâncuşi din filmare şi de faptul că judeţul nostru este ignorat.

“Am văzut un film făcut de cei de la Turism. Este mizerabil pentru turişti. Este în limba română, dar de Brâncuşi nu vorbesc nimic. Este făcut majoritatea pe Ardeal, Bucovina şi Banat. Gorjul, nici măcar cu operele lui Brâncuşi. Chiar aşa cap-sec ministrul acesta al Culturii?  Chiar aşa cap-sec să aibă secretarul de stat care se ocupă de monumente? Este sub orice critică filmul. Nu reprezintă valorile cele mai importante ale României pentru a creşte numărul de turişti”, a declarat Morega.

Filmul de promovare a fost criticat de mai mulţi reprezentanţi din mass-media. Cei care au analizat clipul nu înţeleg de ce se vorbeşte în română dacă este destinat, în principal, turiştilor străini. Singura personalitate marcantă care promovează ţara noastră este Ilie Năstase, primul număr unu mondial în clasamentul ATP.