Miroase a penali! ”Dumnezeii” de la Poliția Locală, la un recurs de abuz în serviciu

Poliția Locală Târgu Jiu a fost considerată ani buni o afacere internă, unde personaje cu pedigree au tăiat și spânzurat, în timp ce pălmașii s-au supus în tăcere. Toate ”minunile”, multe dintre ele cu iz penal, petrecute ani la rând în această entitate a Primăriei Târgu Jiu au fost mușamalizate. În tăcere, prin impunerea tăcerii. Stelian Mihu, lider de sindicat Pro Lex – al salariaților din unitate, a îndrăznit să prezinte realități din instituție și, imediat, s-a căutat pedepsirea sa.

Comisia de Disciplină instituită la nivelul Poliției Locale Târgu Jiu a considerat că este normal să îl cerceteze și să îl pedepsească pe sindicalist în urma unor declarații de presă. Pare greu de crezut, dar Mihu a fost retrogradat din funcție pentru că a vorbit cu ziariștii, în timpul liber, în calitate de reprezentat al oamenilor, mandatat de aceștia fiind. Hodoronc-tronc, ”dumnezeii” din instituție au hotărât retrogradarea din gradul de agent superior în cel de agent principal. Dincolo de toate astea, și de banii pierduți la salariu, Mihu a simțit presiunea pierderii locului de muncă. Asta s-a cerut, desfacerea contractului de muncă, chemările la judecata internă fiind mai multe.

Tribunalul Gorj a spulberat, însă, deciziile Poliției Locale, nr. 183/28.06.2018 și 183/29.06.2018, cu drept de recurs în 15 zile. Ambele vizau sancționarea celui ce vorbise prea mult, deranjase. Dacă decizia instanței rămâne definitivă, se pune problema abuzului în serviciu.

 

”Nu s-a luat în considerație faptul că declarațiile de presă au fost făcute în calitate de lider sindical. Acest drept este conferit printr-o sentință a Judecătoriei sect. 2 București. Cercetarea disciplinară a fost efectuată de o Comisie de Disciplină dovedită ilegală, iar propunerea de sancționare a venit de la cea nou înființată. Legal, trebuia să se reia cercetarea. S-a propus demiterea mea din funcție, tocmai pe motivul că declarațiile au fost făcute în calitate de lider sindical, în numele membrilor, și nu al insituției”, ne-a precizat Mihu.

În februarie, la Curtea de Apel București, se va judeca un nou termen dintr-un alt proces ce vizează o altă sancționare a sindicalistului. Vigilenți, șefii au considerat că a părăsit postul înarmat, numai pentru că a pășit dincolo de Aleea Scaunelor, din Parcul Central din Târgu Jiu. Doi pași spre foișor au fost alt motiv pentru o nouă cercetare disciplinară.

Rămân de văzut hotărârile definitive și, în funcție de ele, poziționarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

 

 

Articolul precedentPoliţia Locală a amendat operatorul de salubritate Polaris, din cauza gunoiului de lângă ghene
Articolul următorCîrciumaru știe poezii frumoase: Am hotărât să fim o echipă unită