Mult de muncă în 2019: Proiectele lui Romanescu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, are o agendă bine stabilită pentru anul 2019. Se află în prim-plan proiectele care au atras banii europeni, dar şi modernizarea Casei de Cultură, redată de curând cetăţenilor, sau decongestionarea traficului şi finalizarea unor ample lucrări de canalizare.

“În primul rând va trebui să asigurăm partea de cofinanţare pentru proiectele europene. Nu ne putem juca pentru că neasigurarea celor doi la sută ne-ar anula orice investiţie pe fonduri. Pe de altă parte, este clar că se va aloca o mare parte pentru Casa de Cultură, pentru parcarea din faţa tribunalului de pe Tudor Vladimirescu şi pentru amenajarea celor patru cartiere la care am înlocuit canalizarea anul trecut, alte investiţii pe care le avem în vedere pentru perioada următoare”, a precizat Romanescu la Radio Infinit.

Primarul a vorbit şi despre o parcare supraterană la Piaţa Centrală, dar invetiţia va fi realizată şi în funcţie de poziţia Ministerului Dezvoltării.

“La Piaţa Centrală aşteptăm să vedem exact ce răspuns vom primi de la Ministerul Dezvoltării pe acel PNDL.  În condiţiile în care vom constata că nu ni se asigură finanţarea, vom încerca să găsim o soluţie şi să creăm anumite locuri de parcare printr-o parcare supraterană şi la nivelul Pieţei Centrale”. Romanescu nu a exclus nici posibilitatea unui pasaj subteran la Piaţă Centrală.“Este de luat în calcul şi această posibilitate, vedem exact ce presupune infrastructura, în condiţiile în care nu sunt necesare foarte mari modificări, luăm în calcul varianta de a uni Parcul Central cu Piaţa Centrală”, a afirmat edilul.

Romanescu nu mai vrea ca societăţile care se ocupă de deszăpezire să întâmpine probleme pe viitor, tocmai de aceea sunt mari şanse ca Primăria Târgu Jiu să-şi cumpere propriile utilaje.

“Cred că vom aloca o sumă de bani pentru achiziţionarea acestor utilaje pe Primăria Municipiului Târgu Jiu. Ulterior, putem să le dăm la Edilitara sau la societăţile care se vor ocupa de deszăpezire. Mă gândesc inclusiv la achiziţionarea unor ATV-uri performante, mai ales pentru cartierele din municipiul Târgu Jiu, pentru că acolo au fost cele mai mari probleme în perioada anterioară.  ATV-urile pot fi folosite pe perioada primăvară-toamnă de către Poliţia Locală, iar pe perioada de iarnă să le fie instalate componentele necesare pentru a putea fi folosite la deszăpezire”, a precizat primarul.

Dincolo de toate acestea, se urmărește continuarea investițiilor în școli.Sistemul de încălzire de la școlile 11, 12 și liceul 4 va fi reabilitat, iar la Colegiile ”Tudor” și ”Spiru” se vor derula proiecte importante. Tot în 2019 se va reface canalizarea venețiană din Debarcader, cu extindere în cartierele limitrofe, și se va interveni pe o parte dintre arterele orașului.

Articolul precedentGalerie foto: Praf și pulbere! Accident cu două victime
Articolul următorÎși bate joc Cîrciumaru de ei? Un director din Primăria Tg-Jiu va fi candidatul PSD pentru Târgu Jiu?