Nu-i mai suportă! Un sindicat al poliţiştilor cere ca poliţiştii locali să redevină gardieni publici

Sindicatul Poliţiştilor Europeni din România”, Europol, a iniţiat o petiţie publică în urma căreia se doreşte obţinerea schimbării denumirii Poliţiei Locale. Demersul sindicaliştilor din poliţie vine după ce un salariat al Poliţiei Locale Bucureşti a refuzat să se legitimeze la cererea unui poliţist din cadrul Poliţiei Naţionale.

Petiţie privind schimbarea denumirii Poliţiei Locale în Gardă Publică, respectiv a denumirii de ”Poliţist Local” în Gardian Public. Semnaţi petiţia pentru a putea fi promovată ca propunere de modificare legislativă, în Parlamentul României”, transmit cei de la Europol.

Omologii din Poliţia Locală îi sfătuiesc pe cei ce vor să le schimbe denumirea să se ocupe de de problemele care îi afectează şi să lase deoparte procupările ”de doi bani”.

‘Să ceri schimbarea acestei instituţii, este cum ca şi cum ai cere schimbarea denumirii Poliţiei de Frontieră înapoi în grăniceri. Sau a Poliţiei în Miliţie. În loc să se ocupe de probleme care apasă pe umerii lor, şi care trebuiesc rezolvate cât mai urgent, se ocupă de chestii doi bani, anumite sindicate din MAI. Să nu uite că rolul unui sindicat este acela de a rezolva unele probleme ce privesc drepturile profesionale şi salariale. De îmbunătăţirea legislaţiei şi altele pe această linie, nu de a crea discordie între anumite categorii profesionale. Rolul acestor instituţii este unul singur şi este prioritar: siguranţa cetăţeanului!”, ne-a spus Stelian Mihu, lider ProLex din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu.