Nu îl mai vrea viceprimar: Zilnic, Aurel Popescu face strategii cu Lădaru

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nici nu vrea mai să audă de o viitoare colaborare cu viceprimarul Aurel Popescu în cazul în care o să obţină un nou mandat. Acesta susţine că Popescu nu a fost partenerul instituţional  pe care îl impunea funcţia, situaţie în care comunitatea a avut de suferit.

‘Rolul celor doi viceprimari, cel puţin în ultimul an, este unul decorativ. Nu mai am încredere în cei doi viceprimari. Viceprimarii de la Târgu Jiu trebuiau să înţeleagă un singur lucru: că, cel puţin trei ani de zile, trebuie să lucrăm împreună spre binele cetăţeanului, dar nu au făcut altceva decât să reprezinte interesele PSD. Din punctul meu de vedere greşit, tot blocând, tot blocând, tot opunându-se la tot felul de iniţiative nu au făcut decât să dea apă la moară celor care erau la un moment dat erau indecişi şi spuneau: bă, nu poate primarul! Dar îi vezi într-o şedinţă, în două, în patru. Aurel Popescu se întâlneşte zi de zi cu Lădaru şi stabilesc strategia pentru şedinţele sau discuţiile pe care le avem. Nu poţi în condiţiile în care eşti viceprimar să faci asemenea lucruri”, a spus, la Radio Infinit, Romanescu.

Acesta a mai declarat că nu crede că din 2020 Aurel Popescu va mai fi viceprimar, convins că va reuşi să constituie o majoritate care să fie propice muncii în interesul comunităţii, să menţină un climat instituţional la nivel de Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu.

La câteva ore de la declaraţiile primarului, viceprimarul Aurel Popescu a fost prezent într-o emisiune tv, în cadrul căreia a transmis telespectatorilor că primarul Romanescu încearcă să manipuleze opinia publică. Dincolo de acest mesaj repetat insistent, Popescu a şocat prin prezentarea detaşată a unor probleme de pe raza municipiului, fără să dea asigurări că s-a implicat în rezolvarea lor. Într-una dintre situaţii, a căutat să scoată în evidenţă faptul că în parcarea Rodna nu este întotdeauna curăţenia care ar trebui să fie, însă, ca şi edil a municipiului, nu a precizat telespectatorilor ce măsuri a dispus pentru îndreptarea situaţiei. Efectiv, viceprimarul a relatat o neregulă la care a dat impresia că a stat cu mâinile în sân, deşi ştia despre existenţa ei.