Nu mai e timp! Gorjul se prăbușește total dacă nu profită de banii europeni

Vicepreședintele  Consiliului Județean Gorj Dorin Tașcău a identificat 122 de firme care lucrează, pe raza județului Gorj, cu Complexul Energetic Oltenia, societăți care o să aibă mari probleme dacă nu se reorientează în activitățile executate.

Autoritatea județeană are întâlniri permanente cu oamenii de afaceri pentru a elabora un plan teritorial de tranziție justă. Peste 7.200 de oameni, reprezentând angajați doar din rândul societăților care colaborează cu CEO, ar rămâne pe drumuri în cazul în care Gorjul nu ar obține banii europeni destinați tranziției spre o economie din surse regenerabile. Tașcău a făcut, miercuri, un nou apel către primari și oameni de afaceri, și nu exclude o campanie publicitară pentru a mobiliza toată resursa umană capabilă să elaboreze acest proiect vital.

Știm că până în 2030 trebuie să reducem drastic activitatea și toți prestatorii care lucrează pentru CEO trebuie să se regăsească în alte activități. Asta înseamnă că o mare parte din acești oameni, trebuie să intre, în perioada următoare, pe un alt făgaș de producție, un alt sistem. Toate aceste firme trăiesc, parțial sau total, printr-o sferă de servicii către CEO. Trebuie să facem o campanie publicitară. Toată lumea, toți oamenii de afaceri trebuie să cunoască faptul că, în perioada următoare, pe cele patru direcții, se pot depune tipuri de proiecte la Consiliul Județean. Vom elabora acest plan teritorial de tranziție justă, se trimite la București, apoi la Comisia Europeană, și de acolo se aprobă. Trebuie să renunțăm la pasivitate!”, a fost îndemnul lui Tașcău.