Nu renunță! Aurel Popescu sfidează populația și cere majorarea salariilor din Primăria Târgu Jiu

Criticată de societatea civilă și majoritatea politicienilor, inițiativa de majorare a salariilor din Primăria Târgu Jiu rămâne în picioare. Viceprimarul Aurel Popescu, unul dintre cei ce au semnat proiectul de hotărîre, o ține una și bună, fără să îi pese de alegătorul căruia speră că îi va mai cere încă o dată votul pentru funcția de primar. Argumentele social-democratului, după ce a cerut o creştere de 10% pentru angajaţii municipalităţii, sunt năucitoare. Primul ar fi că există o lege…

“Este o lege care prevede ca până în 2022 să crească salariile bugetarilor cu 25%, ceea ce înseamnă destul de mult. Trebuie să facem această creştere salarială, gradual, în trepte, să punem ceva la salarii în 2019, în 2020 şi aşa mai departe”, a explicat Aurel Popescu

Al doilea ar fi că primarul din Târgu Jiu dă banii pe “prostii”.

“Am iniţiat acest proiect de hotărâre şi ţinând cont de faptul că atât la sfârşitul anului 2017, cât şi la sfârşitul anului 2018, primăria municipiului Târgu Jiu a înregistrat excedent bugetar destul de serios,  ba chiar mai mult, la sfârşitul anului 2018 au fost alocate fonduri pentru cheltuieli pe anumite materiale şi anumite servicii. Dacă nu susţinea această iniţiativă, de a mări salariile, domnul primar trebuia să ne cheme la o discuţie pe această temă şi pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru anul 2018, privind salarizarea la angajaţii primăriei”, a adăugat viceprimarul.

Primarul Romanescu spune că pe 2018 a fost un excedent de 30.000 de lei, nicidecum cele vehiculate de PSD – ALDE. Totuși, nimeni nu știe ce l-a oprit pe Popescu să inițieze un proiect de hotărâre prin care să fie investiți banii despre care vorbește. Partidul din care face parte este într-o alianță ce asigură majoritatea, situație în care nu se punea problema aprobării proiectului. Viceprimarul duce în derizoriu alocarea unor fonduri, mare parte către unitățile școlare. Anul 2019 obligă la internet, laboratoare, mobilier decent, condiții minimale pentru profesori și elevi. Și bisericile au primit bani, probabil în viziunea unor edili, lăcașele de cult trebuie să se prăbușească pentru a primi ceva fonduri. Nu în ultimul rând, Primăria Târgu Jiu, în 2018, a ajutat cu bani Spitalul Județean de Urgență, demers ce a dus la normalitate în unele cazuri.

Popescu susţine că la Primărie sunt bani destui, iar serviciile de calitate pe care le oferă reprezentanţii autorităţilor locale trebuie plătite ca atare.

“Din punctul meu de vedere nu este o povară, aşa cum spune domnul primar, pentru bugetul pe 2019, ba mai mult, atunci când ceri servicii de calitate, trebuie să şi oferi nişte avantaje şi nişte atuuri, celor cărora le soliciţi ca serviciile să fie de calitate, ca răspunderea pe care o au să fie una pe măsura costurilor pe care le faci cu angajaţii pe care îi ai”, a declarat Popescu.

Nici Aurel Popescu, nici ceilalți semnatari ai proiectului prin care se dorește majorarea salariilor nu au prezentat public o ESTIMARE a cheltuielilor municipalității pe anul 2019. Aceștia recită pe nerăsuflate poezia unui buget mai mare, însă nu se amintește că au crescut costurile de funcționare ale instituției, din diferite motive. Plata persoanelor cu dizabilități, majorarea unor salarii sau tarife. Spre exemplificare, pot să fie alocate sume mai mari pentru o entitate administrativă, însă prețul bitumului a crescut enorm și nu se mai poate asfalta nici  60% din cât s-ar fi putut realiza anul anterior cu aceiași bani. Doar vorbe, declarații publice, nimic așezat punct cu punct.

 

Articolul precedentL-au înhățat! Mehedințean, hoț de buzunare, prins ”la treabă” în Gorj
Articolul următorVăcaru ”mătură” cu Iordache: Minte cu neruşinare. Mie să-mi lase familia în pace