Nucleare: De ce blochează PSD-ul CSM Târgu Jiu? De ce își riscă Iordache viitorul politic?

Disputa din ultimele zile ce privește Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu a fost privită la suprafață ca o încercare de blocare a unui post ce nu merge către un om din anturaje politce. În profunzime, problema arată o demonstrație de forță a social-democraților care, pe lângă altele, au reușit să transmită și un mesaj important directorilor din Primărie: sunteți ai noștri, atâta timp cât veți fi loiali partidului nu o să vă lăsăm la greu. S-a pus accent pe numele Băleț, câștigătorul concursului, dar la o privire atentă observăm că fostul portar de la Pandurii ar fi primul director care ar intra în instutuție fără acceptul lui Cîrciumaru și al grupului de forță din PSD Gorj. Iar o asemenea situație ar fi interpretată drept o slăbiciune de ceilalți șefi de direcții care, printre rânduri, să tem că Romanescu le poartă sâmbetele pentru a aduce alți oameni în locul lor. Scandalul din Consiliul Local Târgu Jiu a decriptat și strategia lui Ion Iordache, liderul ALDE. Acesta, printr-o poziționare publică anti-PSD, a reușit să miște destul de bine scorurile la Târgu Jiu, dar iată, pus în fața unui eveniment de așa anvergură, cu o asemenea mobilizare, a demonstrat ce știa tot cetățeanul minim informat din municipiu: Alianța PSD-ALDE a funcționat permanent la Târgu Jiu.

Primarul Romanescu nu s-a cramponat în urma prezenței lui Iordache în sala de consiliu, dând impresia că încă mai așteaptă o colaborare cu consilierii ALDE.

”A fost o implicare pozitivă, din punctul meu de vedere, anumite probleme din municipiul nostru, este vorba de hotărâri de consiliu, mă bucur să văd că se implică. Până acum, consilierii ALDE nu au făcut altceva decât să susțină PSD-ul, mai mult decât atât, să fie portavocea Partidului Social Democrat, ceea ce nu este normal”, a spus, la Radio Infinit, Romanescu.

Imediat ce s-a pus în discuție schimbarea atitudinii lui Iordache față de Lădaru, edilul șef din Târgu Jiu a avut o reacție plină de înțelesuri.

”Nu este niciun fel de problemă, și dânsul poate să fie un nou Lădaru. Problema este că să nu ducă partidul acolo unde l-a dus Lădaru în 2017. Știți foarte bine că Lădaru a obținut un rezultat foarte important la Târgu Jiu. Un rezultat de 1-2% și, astfel, dacă o să continuie această politică se va apropia de acel rezultat. Dacă cetățenii nu îți apreciază președintele partidului, e o mare problemă. Tu ca președinte de partid trebuie să îți dai seama unde nu funcționează ceva. Dar părerea mea este că după alegerile din 2017, Eduard Lădaru nu mai există ca om politic… (…)… Trecerea asta (a lui Iordache n.red.) de la o zi la alta, pentru un președinte de partid nu este tocmai sănătoasă. Aici trebuie să fii foarte hotărât. Domnul Iordache se contrazice, într-un anumit fel. Una este să spui că vei susține prin consilierii locali inițiativele primarilor, dar, pe altă parte, îl susține pe cel care a fost mereu împotriva inițiativelor primarului și a Primăriei Târgu Jiu. Trebuie să clarificăm aceste lucruri”, a precizat Romanescu.

În replică, Iordache a spus că va mai participa la ședințele Consiliului Local Târgu Jiu și, în ciuda evidențelor, continuă să îi dea dreptate lui Lădaru în problema CSM.

”A citit cineva proiectul de management? Cum să-l aprobi, dacă nu l-ai văzut?”, a tunat și fulgerat Iordache, uitând că respectivul proiect a fost avizat de o comisie și a fost depus la registratură odată cu înscrierea la concurs a lui Bălăeț.

Mai mult, consilierii majorității au dat bir cu fugiții și au boicotat toate ședințele în care proiectul îi aștepta la mapă. Liderul ALDE șochează din nou, afirmând că Primăria Târgu Jiu nu trebuia să preia parcarea Rodna. O melodie fredonată intens în Consiliul Local și în media de frăția PSD-ALDE. Ca om de afaceri, fostul primar din Turceni cunoaște, cu siguranță, câteva reguli economice simple. Știe, evident, că o astfel de parcare administrată de firmele sale este mai mult decât se vede, decât ”produce”. Într-un ipotetic mâine un investitor ar putea dori un parteneriat, condiție în care omul de afaceri se pune la masă tratativelor și negociază. Dacă nu are parcarea, ce negociază? Amintirea unei tranzacții nefericite? Mai mult, se poate pune problema unui credit bancar. Parcarea poate fi o garanție. Pentru Primăria Târgu Jiu.

Iordache are o mare explicație de dat alegătorilor, cum se face că l-a exclus pe Lădaru, a făcut campanie publică din această excludere, iar după câteva ore l-a luat în brațe? Nu concursul CSM poate fi schimbarea de atitudine, situația de acolo era cunoscută de multă vreme. Atunci cine și ce? Răspunsul în cauză înseamnă voturi, multe voturi.