Pentru un oraș PARALIZAT, prefectul Florescu nu vrea să își mute subalternii din centrul municipiului

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, nu a renunțat la ideea de a transfera unele instituții din centrul orașului către zone mai puțin aglomerate. Edilul crede că o astfel de mișcare ar conduce la un centru mai aserisit, fără coșmarul aglomeriației de zi cu zi. Intențiile primarului nu au fost îmbrățișate și de prefectul Ciprian Florescu care, sub diferite pretexte, ține morțiș ca subordonații să să își desfășoare activitatea în zona zero a municipiului. Amenajări se puteau face, Romanescu a precizat foarte clar acest aspect.

”Am încercat de când am venit primar să decongestionăm zona centrală. Știți foarte bine că am purtat discuții cu prefectul județului Gorj, nefinalizate, dar voiam să scoatem instituțiile din zona centrală care aduc un plus mare de populație. Vorbim despre serviciul de pașapoarte, de permise. Ar fi de preferat să facem acest lucru. Noi, Primăria, am spus că punem spațiul la dispoziție gratuit. Noi avem o clădire pe care putem să o folosim (în nordul orașului n.red). Mutam și Poliția Locală, puteam să trimitem și o parte din instituțile de acolo (din Prefectură n.red), clădirea este extrem de generoasă. Puteam să găsim o soluție în acest sens. După discuția pe care am avut-o cu Universitatea ”Constantin Brâncuși”, puteam să le ducem la Drăgoieni. La fel, o discuție făcută în trei: Prefectură, Primărie și UCB. Universitatea era dispusă să ne dea acea clădire pentru serviciile de pașapoarte și înmatriculări”, a spus Romanescu.

Edilul a mai precizat că sute de mașină apar zilnic în zona Prefecturii Gorj, cetățeni din tot județul venind pentru a-și rezolva problemele la instituțiile ce se vor transferate spre marginea orașului.