O fostă centrală termică va fi amenajată ca şi gradiniţă

Grădiniţa cu program normal Nr. 15 din Târgu Jiu îşi va desfăşura activitatea într-un spaţiu nou. Autorităţile locale vor aloca fonduri pentru ca 80 de preşcolari să poată învăţa în condiţii mai bune. Măsura a fost luată după ce clădirea actuala a unităţii de învăţământ a fost retrocedată. Fondurile vor fi alocate integral de Primărie şi se ridică la aproximativ 450 de mii de lei.

“În acest an vom finaliza lucrările. Avem o fostă centrală unde vom încerca să făcem toate demersurile ca la 1 septembrie să mutăm grădiniţa care astăzi funcţionează într-un spaţiu privat, în zona 11 Iunie. Nu trebuie să mai avem cheltuielie pe care le avem în acest moment cu clădirea respectivă, care a fost retrocedată”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Noua locaţie a instutuţiei va fi amenajată în locul unei foste centrale termice din cartierul 1 Mai Vest, spaţiul fiind amplasat în vecinătatea directă a grădiniţei “Constantin Brâncuşi”.

În altă orinde de idei, autorităţile locale vor demara investiţii ample şi în modernizarea şi extinderea infrastructurii şcolare sportive la 6 unităţi de învăţământ. Aici vor apărea baze sportive care vor fi realizate la standarde ridicate, cu terenuri multifuncţionale şi instalaţii de iluminat. Finalizarea terenurilor de sport s-ar putea face până la începutul anului şcolar, iar de noile utilităţi vor beneficia toţi locuitorii municipiului, atunci când nu se desfăşoară ore de curs.

Articolul precedentParadox: Investitorii nu găsesc personal, târgujienii caută locuri de muncă
Articolul următorAct criminal! La Târgu Jiu, medicamentele scumpe dispar în drumul spre pacient