Paradox: Investitorii nu găsesc personal, târgujienii caută locuri de muncă

Două mari probleme i se pun zilnic pe tapet primarului municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu: lipsa locuințelor și cea a locurilor de muncă. Edilul șef precizează că municipalitatea înregistrează în prezent peste 2.000 de cereri pentru locuințe, tinerii și persoanele din categorii defavorizate speră că se va găsi o soluție și se va rezolva cu obținerea unei case și în cazul lor. Romanescu mai spune că numărul este mult peste posibilitățile actuale ale Primăriei, chiar dacă, în continuare, urmează să fie alocate ANL-uri și locuințe sociale, repartiții în funcție de punctajul obținut la dosar de fiecare solicitant.

O altă problemă majoră, la Târgu Jiu, oamenii se plâng autorităților că nu găsesc un loc de muncă, iar investitorii că nu au de unde selecta personal pentru activitățile demarate în oraș.

”E adevărat că pe de o parte apar solicitări pentru locuri de muncă, iar pe de altă parte apar investitori care spun că nu găsesc oameni pe care să îi folosească în activitatea pe care o desfășoară. Aici, cred că este și o problemă a forței de muncă. Este calificată pe anumite domenii în care nu există cerință la nivelul pieței din județul Gorj. Ținând cont de cei care au venit să investească în Târgu Jiu și, cred eu, de cei care vor veni în perioada următoare, sperăm să acoperim toată această cerere de forță de muncă”, a spus primarul Romanescu.

Investitorii nu își permit, însă, să ofere salarii la nivelul celor din sistememul bugetar, acesta fiind un element care cântărește mult în deciziile oamenilor.

Articolul precedentLa Consiliul Județean Gorj, ședințele se țin cu cadâna dansând în fața ochilor
Articolul următorO fostă centrală termică va fi amenajată ca şi gradiniţă