Obrăznicie taxată! Plăcuța cu numele Olguței Vasilescu, dată jos de la intrarea în Parcul ”Nicolae Romanescu”

Direcția Județeană pentru Cultură Dolj a somat Primăria Craiova să dea jos plăcuțele cu numele edililor PSD, care au fost amplasate recent la una dintre intrările în Parcul ”Nicolae Romanescu” din Bănie. Actuala administrație a orașului a trecut numele Olguței Lia Vasilescu (primar 2012-2016) deasupra întemeietorului parcului, Nicolae Romanescu (1898, 1901-1915, 1929), iar numele actualului edil, Mihai Genoiu (2017), deasupra lui Ulysse Boldescu (1890-1894).

 

În urma deplasării pe teren efectuate la data de 20 iulie de către funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Cultură Dolj, s-a constatat faptul că inscripţionarea numelor primarilor Craiovei nu respectă planşa din documentaţia avizată. În consecinţă, vă solicităm ca, în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei, să remediaţi neconcordanţele, în sensul modificării listei primarilor Craiovei, astfel încât ordinea şi dispunerea numelor acestora să respecte ordinea avizată”, se precizează în adresa Direcţiei de Cultură Dolj, potrivit Agerpres.

Parcul ”Nicolae Romanescu” din Craiova este al doilea, ca mărime, din România, după Parcul Herăstrău. A fost proiectat de arhitectul francez Edouard Redont, planurile parcului fiind medaliate cu aur la Expoziția Universală de la Paris din anul 1900.

Foto: ediție.ro

 

Articolul precedentAvertizare de Cod galben de caniculă. Nopțile vor fi tropicale
Articolul următorRomanescu nu vrea al doilea viceprimar: Să plătesc un salariu pentru nimic?