Oficial! La Pandurii s-au cheltuit grămezi de bani, dar clubul nu are voie la transferuri

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu poate efectua, în acest moment, transferuri, după ce patru foști jucători, Steven Goma, Ludovic Erhard, Keinus Bunga și Maurice Sylla, au depus memorii la FIFA, reclamând neplata unor drepturi salariale.

Aceștia au fost aduși la Târgu Jiu de fostul antrenor Călin Cojocaru și este interesant cum trei dintre ei s-au transferat la alte formații, chiar înainte de finalul ediție de Liga 2 care a dus la retrogradarea în Liga 3, în condițiile în care nu au fost declarați jucători liberi, iar clubul din Gorj nu a primit nimic în schimbul lor. Mai mult, iată, nici măcar nu s-au reglat problemele financiare între cele două părți.

O altă mare problemă, de ce acestora nu li s-au achitat datoriile, în condițiile în care Pandurii a plătit ceilalți jucători pentru sezonul trecut.

Camilian Floroiu, directorul sportiv al echipei, a transmis, prin intermediul Liga 2.ro, că speră ca FIFA să revină, iar gorjenii să poată efectua transferuri.

Fără transferuri, șansele de promovare în Liga 2 scad considerabil, iar dacă obiectivul asumat public nu va fi atins, în spate va rămâne doar cheltuirea unor sume importante, parte bani publici, de la Consiliul Județean și Primăria Târgu Jiu, parte de la Complexul Energetic Oltenia.

Sunt de așteptat verificări oficiale, care să arate cum au fost gestionați banii primiți nu demult, în urma unor hotărâri judecătorești: restanțe din trecut achitate (cui, în ce ordine, conform căror criterii), transferuri, salarii, prime de joc, deplasări, masă, echipament și altele ce țin de contabilitatea clubului.