Weber: Drumul expres Craiova – Târgu Jiu va fi un drum nou

Deputatul PSD, Mihai Weber, spune apăsat că drumul expres Craiova – Târgu Jiu va fi un drum nou şi nu vor fi operate modificări la drumul existent care trece prin Filiaşi.

Afirmaţia vine după ce un alt deputat de Gorj, USR-istul Radu Miruţă, declarase că PSD va folosi, pentru acest proiect, drumul existent, drum transregio, care va fi “lărgit din loc în loc”.

În schimb, seful social-democraţilor din judeţ a spus că toţi oamenii politici din Gorj trebuie să tragă la aceeaşi căruţă pentru ca proiectul să fie finalizat cât mai repede.

Acest drum care există de la Craiova la Târgu Jiu, prin Filiaşi, este un drum transregio, care a fost reabilitat în urmă cu câţiva ani. Este un drum de servitute care va rămâne, noi discutăm despre un drum expres, care nu trece prin localităţi. Firma nu proiectează nicio autostradă cu patru benzi, niciun stadion, nimic altceva decât titlul proiectului care este spus acolo: drum expres. Lucrarea nu putea fi scoasă fără alocarea bugetară respectivă. Proiectantul este în faza în care trebuie să predea documentaţia cu avize, proiect de execuţie, studiu de fezabilitate, autorizaţie de construcţie, la sfârşitul acestui an. Cu siguranţă, această investiţie va fi finalizată. Depinde de noi cât de repede, cum putem să intervenim să ne aducem aportul toţi”, a precizat Weber la Radio Infinit.