Pădurar încătușat! A întocmit avize de însoțire a lemnului FALSE

Un pădurar de la Ocolul Silvic Motru a fost reținut pentru 24 de ore și pus sub control judiciar, fiind bănuit că ar fi întocmit 18 avize false de însoțire a materialului lemnos.

La data de 10 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj un bărbat de 38 de ani, în calitate de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Motru, bănuit de săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

În dimineața zilei de ieri, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, în baza unui mandatul emis de Judecătoria Motru și au pus în aplicare un mandat de aducere față de cel în cauză.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada octombrie – decembrie 2019, ianuarie – mai 2020 bărbatul ar fi întocmit în fals 18 avize primare de însoțire a materialului lemnos, fără acordul proprietarilor, din care 13 avize în interes personal, comercializând în total cantitatea de 39,27 mc la diferite persoane și un număr de 5 avize pe care le-a întocmit la solicitarea unor persoane, facilitându-le acestora transportul cantității de 13,85 mc de material lemnos, în condiții legale, pe drumurile publice”, a informat IPJ Gorj.

Bănuitul a fost prezentat, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, împotriva sa fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi obligaţia de a nu exercita profesia în cadrul căreia a săvârşit fapta.