Pandurii, reașezare de strategie: Banii de la acționari în tranșe și o dorită reînnodare a colaborărilor

Creditorul principal al clubului Pandurii, Marin Condescu, pare să fi îngropat securea războiului cu membri acţionari. În condițiile date, fostul preşedinte al clubului este gata să renunţe şi la contractul de comodat pentru stadion. Edilul din Târgu Jiu a dat deja garanţii că Pandurii va juca pe arenă pentru o sumă modică, Consiliul Local fiind încă acţionar la echipa de fotbal. Fostul prefect, avocatul Pantelimon Manta, pare mediatorul între cele două părţi.

Domnul Manta a fost de partea clubului în conflictul în care a fost numit ca avocat şi dânsul a spus că găseşte cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei. Eu voi convinge creditorii că este cea mai bună soluţie. Partea executivă, domnul Golea şi domnul Ciobanu, cred că vor urma această cale dacă ea se concretizează. Credem că, odată cu finalizarea procesului de la Bucureşti, găsim şi resursele financiare. Împreună cu Primăria, cu Consiliul Local, inclusiv cu ceilalţi acţionari, vom găsi soluţii. Ne vom aşeza la masă! Ar fi o prostie din partea noastră să cerem toţi banii odată şi prin executori. Trebuie să reeşalonăm această datorie, adaptată la cheltuieliile clubului şi, pe 2-3 ani de zile cât durează procesul de insolvenţă, să găsim resursele ca să finanţăm echipa”, a declarat Condescu la Radio Infinit.

Principalul creditor crede că dacă acţionarii vor reveni lângă Pandurii se poate pune în discuţie promovarea în prima ligă.

2021 este un an special pentru gorjeni şi pentru România. Dacă vom găsi calea în care toţi să revenim lângă echipă, eu garantez, din punct de vedere sportiv, că la anul vom promova. Se apropie noul campionat şi trebuie să formăm echipa care să aducă suporteri şi spectatorii pe stadion”, a mai spus Condescu.

Lângă Pandurii Târgu Jiu nu va reveni, cel mai probabil, Complexul Energetic Oltenia, unitate care a susținut din plin activitatea fotbalistică, însă deja a anunțat că nu se va mai implica, în condițiile în care trece prin cea mai grea perioadă a existenței sale.