Vremea: Două zile fără ploi în Oltenia

 

Meteo Alert Severe Weather – România informează că ploile vor lua o scurtă pauză în vestul, sud-vestul, sud-vestul extrem al Munteniei și centrul României (partea central-vestică a Transilvaniei).

În aceste zone sunt estimate mai puține ploi și furtuni sau chiar vor lipsi din peisaj în intervalul 20 – 21 iunie 2020. Ploile și furtunile vor prefera estul, sud-estul și nord-estul României. Vom avea în sfârșit perioade cu vreme însorită după o lungă perioadă cu ploi și nebulozitate. Ultima rulare a modelului ECMWF estimează mai puțină instabilitate atmosferică sau chiar o lipsă totală a instabilității în Banat, Crișana, Oltenia, sud-vestul și vestul Munteniei, vestul, sud-vestul și în sudul Transilvaniei în zilele de 20 și 21 iunie 2020, transmite sursa citată.

Din păcate, pentru astăzi, miercuri, 17 mai, veștile nu sunt deloc bune. Va ploua pe mai tot teritoriul țării, iar în mai multe județe (cel marcate cu portocaliu pe harta 2) fiind posibile precipitații în averse, care vor înregistra, punctiform, 30-40 de l/mp.