Parc industrial la Bălești. Cosmin Popescu a anunțat că se vor prelua 10 hectare de teren

Demersul ce vizează înființarea unui parc industrial la Bălești prinde contur. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, a prezentat noi informații ce vizează proiectul, precizând că se va înainta un document către Primăria Bălești, prin care se va solicita Consiliului Local al comunei să aprobe predarea către CJ a 10 hectare de teren.

O să înaintăm o cerere către comuna Bălești, ca în următoarea ședință de Consiliu Local, să aprobe preluarea în administrare de către Consiliul Județean Gorj, prin parcul industrial, a unei suprafețe inițiala de 10 hectare. 10 hectare care, la acest moment, îndeplinesc toate condițiile pentru dezvoltarea mai multor afaceri în zona, având în vedere existența în proximitate a rețele de apă și canalizare a rețelei de energie electrică și a rețelei de gaz natural. De asemenea, prin aceeași hotărâre, am împuternicit și am acordată sprijinul parcul industrial de a întocmi studiu de fezabilitate astfel încât să vină un terț, o persoană de specialitate să spună exact modul de organizare a acelei suprafețe”, a declarat Popescu.

Posibilă extindere

Șeful CJ a mai arătat că există posibilitatea extinderii suprafeței destinată parcului industrial, în situația în care vor exista mai multe firme interesate să desfășoare activități acolo.