Parcarea pe schelet metalic, de la Super 2000, așteaptă OK-ul consilierilor locali

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, va solicita sprijinul consilierilor locali pentru realizarea unei parcări etajate, pe suport metalic, la Super 2000. Acesta a spus că va prezenta proiectul în prima ședință de Consiliul Local. Edilul a venit cu precizări și despre parcarea planificată în fața spitalului de pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. Proiectul a fost demarat, este posibil ca lucrările să demareze la jumătatea acestui an.

Totodată, acesta rămâne ferm în ceea ce priveşte parcarea de la Rodna. Edilul vrea ca municipalitatea să administreze în continuare locurile de parcare de la Piaţa Mare, dar a sugerat că majoritatea din Consiliul Local lucrează la o modalitate să le încredinţeze aceste spaţii concesionarilor. Romanescu a declarat că Primăria Târgu Jiu a demonstrat că poate gestiona parcarea, iar opozanţii din PSD ar trebui să i se alăture pentru a demara un alt proiect pentru degajarea traficului din municipiu.

“Nu voi ceda niciodată. Ştiu că se pregătesc acum în ‘laboratoare’ tot felul de lucrări ca să se poată introduce proiectul pe ordinea de zi, tot pentru aceşti concesionari, însă atâta timp cât încasezi 620 de milioane într-o singură lună, eu cred că este în regulă. Am demonstrat că administraţia publică poate să administreze şi singură această parcare. Parcarea de la Rodna trebuie să rămână aşa cum este astăzi, dacă vrem să facem împreună un proiect, eu sunt de acord, şi le propun celor de la Partidul Social Democrat un proiect, pe care putem să-l facem împreună. Haideţi să susţinem acea parcare de la Super 2000, de 150, 200 sau 300 de locuri. Proiectul este depus, nu trebuie decât să facă front comun, şi eu voi avea puterea să spun, că împreună, am rezolvat această problemă şi nu am nimic să le reproşez”, a afirmat Romanescu.

Din bugetul local va demara un alt proiect, tot pentru o parcare.  Este vorba de o investiţie complexă, în zona Tribunalului Gorj, care va fi finalizată în 2020. Parcarea va avea locuri în subteran şi suprateran, iar parcul din zonă va fi refăcut.

“Am demarat proiectarea pentru parcarea de pe Tudor Vladimirescu, şi acolo vorbim de 125 de locuri. Este o parcare, jumătate subteran, jumătate suprateran, în zona parcului din faţa tribunalului. Sperăm ca până în vară să scoatem la licitaţie lucrarea, care se va întinde până în 2020. Toata aceste lucrări mari sunt condiţionate de aspectele de natură financiară. Estimarea este făcută undeva la 70-80 de  miliarde de lei vechi”, a mai precizat edilul.

 

Articolul precedentCîrciumaru a înfuriat minerii: Matale ești obosit, ești depășit, nu îți mai da importanță
Articolul următorPrimăria Târgu Jiu a alocat bani pentru reabilitarea Pasarelei