Păzea! Viceprimarului Aurel Popescu i-a revenit apetitul: Servește aberații cu gura plină

Joi, 7 februarie, viceprimarul Aurel Popescu a reînceput campania electorală, după o perioadă în care intrase într-un con de umbră. Nimeni nu l-a văzut atunci când canalizarea ”sa” din Debarcader a impus bărci și vâslași, nimeni nu a știut de el pe când zăpezile blocau municipiul. La greva Polaris, nici urmă, la protestul Transloc, lipsă, deși problemele erau vechi, se prelungeau chiar din mandatul său de interimar.

Înviorat puțin de data din calendar și de perspectiva unei noi candidaturi, acesta a lansat joi mai multe atacuri ce îl vizează pe edilul în funcţie, Marcel Romanescu. Șarjele fostului candidat la fotoliul de primar s-au referit şi la organigrama stufoasă din instituţia la care activează, reamintindu-i lui Romanescu câteva promisiuni din campanie. Aurel Popescu îl acuză pe Romanescu că nu a făcut nimic pentru eficientizarea activităţii.

“În campania din 2017 spunea domnul Romanescu că în Primăria Târgu Jiu sunt prea mulţi angajaţi, că va veni şi va lua măsuri cu tot ce înseamnă angajare, că va face o evaluare a fiecăruia pentru ca lucrurile să meargă bine în servicii. Vreau să vă spun că, într-un an şi şapte luni, s-au tot făcut angajări în Primăria Târgu Jiu şi aproape la fiecare angajare au fost scandaluri, oare de ce?”, a afirmat Popescu. Viceprimarul a preconizat un scandal imens în urma unui transfer la doar o zi de la angajare.

Viceprimarul dă impresia că începe să-i placă să fie ridicol, tot orașul cunoscând scandalul din Consiliul Local ce a vizat restructurarea numărului de șefi de la Poliția Locală. Mai mult, PSD-ul și-a angajat până la cel de-al șaptelea neam, are majoritate în Consiliu, dar nu a putut să îl dea afară pe Rotaru. Pentru că așa vrea Popescu, populația trebuie să înțeleagă că Romanescu, fără majoritate, le-ar putea ”zbura” neamurile. Faptul că în unele direcții ușoare, la nemuncă, s-au făcut angajări masiv, iar în altele este lipsă de personal, o altă mare problemă. Orice angajare în Primăria Târgu Jiu a devenit motiv de panică, sunt temeri că vin unii noi pentru a-i înlocui pe cei ce nu muncesc. Iar de aici scandal, motiv de campanii electorale, agitație rostogolită de veșnicii prestatori de servicii pe bani publici, dar la comandă politică.

Îm replică, primarul Romanescu a declarat că votul din Consiliul Local nu-i permite să ajusteze organigrama după bunul plac, iar un exemplu este structura de conducere de la Poliţia Locală, instituţie pe care primarul a dorit, în zadar, să o “reformeze”.

“Acum două luni de zile am avut un proiect pe ordinea de zi de desfiinţare a patru posturi din cadrul Poliţiei Locale. La vreme aceea, Consiliul Local, coordonat de către Partidul Social Democrat şi domnul Aurel Popescu, a considerat că nu este nevoie să restructurăm aceste funcţii. Era decizia mea, mi-o asumasem. Sunt în momentul de faţă, direcţii deficitare, cum e Direcţia de Venituri. Acolo trebuie permanent să ai oameni, este un deficit de personal, vorbim despre toate sumele ce trebuie încasate pentru bugetul local. Sunt şi direcţii cu execedent de personal, dar aceste lucruri se pot regla doar prin hotărâri de Consiliu Local”, a declarat edilul.

Acesta a precizat că nu a făcut nici 10% din angajările pe care le-a făcut Cîrciumaru în aceeași perioadă. Cât despre faptul că un economist s-ar fi angajat pe un post, după care s-a transferat pe altul, primarul a garantat că totul este legal.

Romanescu a mai subliniat un lucru interesant – anumite posturi scoase prin concurs nu şi-au găsit un ocupant, indiferent de numele celor care au participat la probe.

“Din păcate, pentru noi ca instituţie au fost şi posturi care nu s-au putut ocupa în urma concursurilor. Au fost, spre deosebire de alţi ani, concursuri  în care nimeni nu a reuşit să promoveze, ceea ce înseamnă, cel puţin din punctul meu de vedere, că nu au fost pregătite cu dedicaţii. N-am angajat decât acolo unde a fost necesara angajarea, deci sunt posturi de care aveam nevoie. Încă avem multe posturi vacante”, a adăugat primarul.

Întâmplător sau nu, șarjele viceprimarului Aurel Popescu au avut loc după dorite acțiuni de artilerie cu sesizări de prin Târgu Jiu împotriva lui Romanescu, purtate de pe rețelele de socializare. Artileriști, mai multe persoane ce au pe profilul de facebook mesaje gen ”pe 11 iunie votăm Aurel Popescu ” sau ”Popescu Aurel, omul proiectelor pentru Târgu Jiu”. Într-o anumită fază, ei centrau, ei dădeau cu capul, a se înțelege că redistribuiau și reacționau la cele postate de un apropiat al consilierului local PSD Constantin Ștefan. Acesta din urmă, a cărui soție este cunoscutul ghid dintr-o structură a municipalității, a intervenit și, prin adresare, a dat impresia că se cunoaște cu cei ce trag cu cocoloașe de hârtie. Mai mult, și tare surprinzător, un consilier local a indicat un număr de telefon pentru o sesizare la Primărie, deși normal, logic și de bun simț ar fi fost să preia el problema spre rezolvare.