Poliția Locală Cîrciumaru, raiul descurcăreților: Zeci de milioane, bani publici, pentru răsfățul ”isteților” cu tupeu

Ani la rând, la nivel de municipiu reședință de județ s-a creat iluzia unei administrații funcționale, ce ține lucrurile sub control. Sub un regim cioplit propagandistic, cetățeanul își primea zilnic rația de ”e ordine și disciplină în Târgu Jiu”. Fals, administrația publică locală era macinată de corupție, cu un director arestat și alte dosare în lucru. Plătitorului de taxe și impozite i-a fost indusă convingerea că diriguitorii urbei nu permit acte de indisciplină majoră, sunt severi, însă una dintre entitățile municipalității se transformase în salon, unde se efectua pedichiură și manechiură în timpul orelor de program. Mai periculos, s-a ajuns la stadiul în care nu numai eșalonul I proptea tot felul de habarniști prin instituții, în vremuri în care cetățenii orașului își puneau bocceluța pe spinare și plecau unde vedeau cu ochii pentru a-și putea întreține familia. O simplă privire dincolo de perdeaua de folclor urban a administrației Cîrciumaru dezvăluie situații ce pun altfel greutățile pe talerele realității.

 

Haos și răsfăț pe bani publici, cetățenul plătește

Poliția Locală Târgu Jiu este una dintre entitățile autorității urbei. În spațiul public s-a tot vorbit despre cum s-au făcut angajările la această instituție, s-au dezvăluit o mulțime de nereguli, situații care, la aceea vreme, nu l-au deranjat pe primarul în funcție, Florin Cîrciumaru, Drept dovadă, dincolo de agende și asigurări publice, actualul senator nu a luat măsuri concrete care să îndrepte neregulile sesizate de cetățeni. Nici una, deși înstituția a fost împlicată chiar în scandaluri ce s-au lăsat cu dosare penale.

În anul 2014, un salariat al acestei structuri a făcut ce a vrut cu documentele interne. Acesta a fost acuzat că a falsificat până și semnătura directorului adjunct, Florin Băluță, iar Poliția Locală, fără avizul real al conducerii, încheia un nou contract cu un operator de telefonie mobilă. Afacerea fusese refuzată de directorul plin, Florin Urdea, dar asta nu l-a descurajat pe inițiator. Către Poliția Locală au început să curgă facturi mai mari, ceea ce a dat de gândit și s-au dispus verificări. Contract nou și gadgeturi primite. Asta s-a stabilit. Cineva a primit două telefoane performante și o tabletă, bunuri ce nu se regăseau în unitate. S-a demarat o anchetă internă, un audit, verficări ce au indicat un salariat drept vinovat. Scandalul a cătăpat proporții, chiar directorul Băluță a reclamat falsificarea semnăturii din contract. Cel care ar fi primit și folosit gadgeturile a demisionat, iar pagubele au rămas să fie acoperite de … nimeni.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal, au urmat cercetări, probe grafologice și cam atât. Auditul inten și schimbarea primarului a impus un proces civil, 19410/318/2017, acțiune în justiție împotriva celui bănuit. Se spera recuperarea prejudiciului, estimat la aceea vreme la 30 de milioane de lei vechi. La începutul lunii ianuarie 2019, Curtea de Apel Craiova, declară inadmisibil recursul celor de la Poliția Locală, iar toată istoria se șterge cu buretele. S-au epuizat toate încercările legale pe parte civilă, instituția a pierdut procesul intenat fostului salariat. Acesta nu a recunoscut nimic, ancheta penală nu l-a trimis în fața instanței, elemente care au cântărit mult.

Banii vor trebui, însă, recuperați. Rămâne de văzut cine va acoperi lipsa din caserie.

P.S.

Nu am prezentat numele pesoanei acuzate, prezumția de nevinovăție primează. Soluția Curții de Apel Craiova și lipsa unei anumite rezoluții în dosarul penal impun asta.

 

 

 

Articolul precedentGorj: PSD şi PNL se ceartă, cine, cu excepția ALDE, câștigă?
Articolul următorStatul îi vrea repetenți. Din clasa I a