Politician gorjean: Nu cred că o să avem un plan lucid, să ajute C.E. Oltenia să reziste. Probabil lucrează la listele cu disponibilizați

Preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, nu are încredere că membrii ce compun actualul directorat al Complexului Energetic Oltenia sunt în stare să salveze compania. Daviţoiu a spus despre aceştia că sunt preocupaţi doar de disponibilizări şi închideri de capacităţi de producţie. Liderul politic consideră că planul de restructurare al CEO, care nu a fost aprobat de Comisia Europeană, este departe de forma finală.

Nu cred că o să vedem un plan lucid, să ajute CEO să reziste pe această piaţă de energie, care să izvorască din rândul conducerii. La ce să lucreze, dacă nu ştiu forma finală pe care o va aproba Comisia Europeană? Probabil că s-au apucat să facă listele cu disponibilizaţi, alături de oamenii care ies la pensie, cu grupurile energetice pe care le vor pune în conservare, deşi au băgat un milion de euro ca să le modernizeze. Carierele pe care le închid, şi aşa sunt părăsite, într-o stare jalnică, în rest nu văd la ce ar putea să lucreze ‘specialiştii’ Complexului Energetic Oltenia”, a spus Daviţoiu la Radio Infinit.

Preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat, recent, că sunt 20 de echipe care se ocupă de implementarea planului de restructurare, compania fiind într-un dialog permanent cu Comisia Europeană.