Polițiști TĂIAȚI cu coasa, agresori împușcați

Doi polițiști au fost atacați de doi indivizi, duminică seara, în timp ce interveneau la o sesizare, pe raza localității Văcărești, județul Dâmbovița. Lucrătorii MAI au folosit armamentul din dotare, agresorii fiind răniți prin împușcare. Potrivit primelor date, cei doi bărbați violenți sunt frați, cu antecedente penale. Unul dintre aceștia ar fi rănit polițiștii cu o coasă.

Unul dintre cei doi frați a intrat în curtea locuinței, a ieșit cu o coasă, a atacat în mod direct polițiștii, pe care i-a și rănit. În mod clar a fost folosit armament din dotare, cu respectarea somațiilor legale, cu respectarea uzului de armă. Cei doi frați au fost împușcați pentru că altă soluție nu a existat pentru aplanarea acelui conflict. Unul (agresor, n.r.) este împușcat în abdomen, se pare că este în stare gravă, iar unul este împușcat în picior. În acest moment este o anchetă în desfășurare”, a declarat, la B1 TV, Dumitru Coarnă, președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Și Sindicatul Europol a reacționat imediat:

Doi polițiști tăiați cu o coasă de către doi bărbați aflați sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre colegi a fost transportat la București pentru mai multe intervenii chirurgicale de urgență, pentru a nu-și pierde funcționalitatea degetelor. Totul a pornit de la un apel 112, iar un echipaj din cadrul Secției nr. 1 Poliție Târgoviște a fost solicitat să intervină pe raza localității Văcărești, din județul Dâmbovița, întrucât un bărbat se manifesta violent la adresa trecătorilor. Polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă, iar după mai multe somații au tras în membrele inferioare și în abdomenul unuia dintre agresori”.

Sindicaliștii i-au reproșat situația ministrului Marcel Vela, arătând că pistoalele Beretta nu au ajuns la toți cei îndreptățiți să le primească.

Captură video: Europol