Polițiștii dintr-un județ au renunțat la folosirea DrugTest. Rata de eroare depășește 30%

Probleme tot mai mari generate de aparatele DrugTest folosite de polițiștii din România. Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, spune că nu lucrătorii MAI sunt de vină pentru erorile date de acest mijloc de testare, arătând, totodată, că în județul Maramureș s-a renunțat la folosirea modelului ajuns în dotarea rutieriștilor.

 

… Nu din cauza polițiștilor am avut parte de rezultate eronate, ci din cauza calității proaste a specificațiilor acestui mijloc de testare, așa cum relevă de altfel multe alte rapoarte ale specialiștilor, atât cu privire la DrugTest, cât și cu privire la celelalte aparate folosite. (…) Sunt multe aspecte care sunt foarte variabile în privința utilizării acestui dispozitiv, în sensul în care am avut situații într-un număr egal în care au fost respectate toate recomandările de utilizare a aparatului, și, atenție, sunt recomandări, nu sunt impuneri, este o altă discuție, dar am avut aceleași tipuri de erori – și atunci sigur că polițiștii, până la urmă, nu au altă variantă decât să folosească mijloacele puse la dispoziție de către instituție. (…) Cel puțin în privința unui alt model folosit de polițiștii rutieri, s-a luat decizia, de exemplu, în județul Maramureș, de a nu mai fi folosite de polițiștii rutieri, întrucât rata de eroare depășea 30%, deci 3 din 10 rezultate nu corespundeau realității, asta în urma probelor biologice care erau prelevate și a rezultatelor primite de la Medicina Legală, ceea ce demonstrează că e clar că trebuie să ne reorientăm spre alte dispozitive, să ne uităm la celelalte forțe de poliție din alte țări”, a precizat, la B1 TV, liderul de sindicat. 

Articolul precedentSepsi câștigă Cupa României și complică situația CSU Craiova. Rotaru pregătește două transferuri bombă
Articolul următorPrăpăd! Candidați rămași sub 50% din locurile de la școlile de agenți de poliție