Ponta are premier din umbră și alte 8 doleanțe pentru a vota moțiunea de cenzură

Pro România, partidul deputatului de Gorj Victor Ponta, va vota moțiunea de cenzură numai dacă i se vor satisface mai multe condiții. Una dintre ele, susținerea lui Sorin Cîmpeanu pentru funcția de prim-ministru.

”Am avut astăzi o analiză în partid asupra alegerilor europene și o dezbatere foarte bună pe temele zilei. Și am zis așa: că votăm, dar nu semnăm moțiunea de cenzură, asta înseamnă, evident, că e nevoie de un guvern mai bun decât actualul, dar nu oricum și cu oricine și, dacă va fi să treacă moțiunea prin parlament, avem și numele de premier pe care în propunem: Sorin Mihai Cîmpeanu”, a anunțat Cătălin Nechifor, membru Pro România.

Totodată, s-a precizat că se va semna pactul proeuropean propus de președintele Klaus Iohannis. Membrii Pro România au 8 doleanțe pe care le vor negocia politic, acestea vizând măsuri administrative și economice. Se vrea înlocuirea lui Carmen Dan și o reformă MAI, organizarea alegerilor pentru primari și președinții de consilii județene în două tururi, dar și o clarificare ce privește pensiile militare, în ideea că nu sunt pensii speciale.