Șefii din Poliția Română, fără șofer la scară

Evenimentele din ultima perioadă au determinat o structură sindicală din MAI să se poziționeze ferm și să pună pe tapet vechi probleme din sistem. Sindicatul Național al Agenților din Poliție cere Administrației Prezidențiale, Guvernului și MAI o reformă reală în Poliția Română. Printr-o scrisoare deschisă, sindicaliștii solicită simplificarea procedurilor și reducerea birocrației.

”Reforma trebuie începută cu aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General al Poliției Române și terminând cu ultimele posturi de poliție rurală, cât mai curând posibil. O analiză simplă ne arată că, prin eficientizarea activității, simplificarea procedurilor și reducerea birocrației, aproximativ 40% din personalul structurilor de suport ar putea fi repartizați în operativ, acolo unde este nevoie de oameni. Pentru funcțiile de conducere trebuie organizate concursuri transparente, singurul criteriu important fiind acela de competență. Totodată, trebuie eliminate acele desemnări, împuterniciri și prelungiri în funcțiile manageriale a unor oameni obedienți, puși acolo pe criterii politice”, se precizează în documentul semnat de liderul național, Iulian Sulugiu.

Se mai solicită ca șefii din Poliția Română care beneficiază de mașină și șofer de serficiu să fie verificați, considerându-se că mulți dintre ei pot conduce singuri și astfel nu se justifică șoferul la scară.