Ponta: Criza este deja, se simte. Din 2025 vin reformele. Nu mai putem să rămânem cu 400 de secretari de stat

Victor Ponta, fost premier și deputat de Gorj, crede că în 2025 nu vor mai putea fi evitate reformele, oricine urmând să ajungă la guvernare fiind presat de realitățile economice.

 

Criza este deja, se simte în inflație, se simt e în criza de resurse umane. E și un lucru bun, sunt optimist. În 2025, oricine ar fi la putere, o să zică <<Hai, gata, că am trecut de alegeri>>.

Nu mai putem să rămânem cu 41 de județe, nu mai putem să rămânem cu 400 de secretari de stat. Din 2025 vin reformele. Fuseseră începute în 2013-2014, reforma administrativă, reforma fiscală. 556 de modificări s-au făcut pe acea reformă fiscală. Codul ăsta fiscal nu îl mai schimbă nimeni. Poate vine chiar Marcel Ciolacu, dacă mai e el în 2025, și spune <<Abrogăm aceste modificări>>. Aia e adevărata reformă fiscală. România, ca și Europa, suferă foarte mult de forță de muncă. Simion, care nu e prost deloc, e populist. Giorgia Melloni, care spunea că va lupta cu imigrația, a primit cei mai mulți imigranți. Marea noastră problemă, reforma instituțională, a venit <<generalul Iarnă>>, așa îi spun eu lui Iohannis, a înghețat tot. Nu s-a mișcat nimic în țară. Din 2025 trebuie, că nu se mai poate. Ciolacu a oprit căderea, a pus-o pe plat așa. 85 de miliarde deficit, probabil va fi mai mult”, a spus, la o televiziune națională, Ponta. 

Articolul precedentTârgu Jiu: A folosit indemnizația de consilier pentru a sprijini doi copii
Articolul următorTârgu Jiu: Salariații Direcției Județene de Statistă nu renunță la protest