Ponta, planuri pentru alegerile prezidențiale: Nu cred că PSD-ul m-ar susține acum

Victor Ponta, fost deputat de Gorj și premier al României, a vorbit, luni seara, la o televiziune națională, despre o posibilă candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, un obiectiv politic pe care l-a anunțat cu ceva timp în urmă.

Liderul Pro România nu mai pare decis să intre cu orice preț în cursa pentru Cotroceni, ci anunță că ar fi ideal ca mai multe partide să susțină un candidat cu șanse reale, viitor președinte care să facă o schimbare.

Mi-aș dori ca PSD, în primul rând, și, dacă va fi cazul și noi, Pro România și alte partide, să aibă un candidat de data asta cu șanse, pentru că m-am împăcat cu doamna Dăncilă, suntem în relații civilizate, dar în 2019 nu a fost un candidat cu șanse, adică un candidat care chiar să poată într-adevăr nu doar să câștige din partea PSD, ci să facă o schimbare.

Nu cred că cei din PSD m-ar mai susține acum. S-au produs niște rupturi, dar în 2019, în luna august – nu e un secret – am avut această discuție cu doamna Dăncilă, domnul Ciolacu, domnul Tăriceanu și am zis hai să ne strângem toți forțele să punem un candidat, altul decât Ponta, Tăriceanu… Putea să fie Mircea Diaconu, putea să fie altcineva, dar să-l susținem să aibă șanse să se lupte cu Klaus Iohannis. Doamna Dăncilă a spus că va candida dânsa. Ok, candidează toată lumea și pierdem toți. Eu cred că 2024 este un moment în care putem să schimbăm un pic soarta sau putem să o luăm tot așa. Vorbeam cu o colegă de-a dumneavoastră și spuneam că în 2024 vine Cioloș ca să plângem după Iohannis. Că noi așa facem întotdeauna: din rău ne ducem în și mai rău”, a declarat, la Antena 3, Ponta.