Ponta vrea concedieri masive: Nu sunt bani. Păcatul lui Dăncilă şi Teodorovici, au promis ce nu aveau

Victora Ponta, deputat de Gorj şi lider Pro România, a avertizat duminică seara, la RTV, că pentru anul 2020 nu există banii necesari majorărilor de pensii promise. Fostul premier crede că rezolvarea problemei este reducerea considerabilă a cheltuielilor publice, printr-o resturcturare masivă a structurilor statului.

Creşteri de pensii: pentru anul viitor nu sunt bani, ăsta e păcatul lui Dăncilă şi Teodorovici, au promis ce nu aveau. Însă anul viitor se pot găsi aceşti bani pentru măririle de pensii cu condiţia să aibă loc o restructurare masivă a administraţiei, nu doar din 28 de miniştri să rămână 15, trebuie mers mai jos, trebuie reduse cheltuielile inutile ale statului”, a precizat liderul Pro România.

Deputatul de Gorj consideră că majorarea pensiilor s-a făcut fără cap, favorizând pe cei care deja aveau asigurată o linişte financiară după ieşirea din activitate.

E foarte bine că s-au mărit pensiile, dar s-au mărit greşit. Nu poţi să măreşti cu 10% la toată lumea, şi la cel care are 1.000 de lei pensie şi la cel care are 10.000 de lei pensie, pentru că celui cu 1.000 de lei îi dai 100 de lei şi celuilalt îi dai 1.000. Era nevoie de creşteri diferenţiate de pensii: la cei care au mai puţin să crească mai mult, la cei care au mai mult să nu crească deloc”, a mai spus Ponta.

Fostul lider al social-democraţilor insistă şi pentru impozitarea progresivă a veniturilor, una dintre măsurile pe care le vrea implementate cât mai repede.