Popescu, după ce Iordache s-a dus cu primarii liberali la ușa lui: Campanie electorală. Toți primarii care au avut proiecte au fost sprijiniți. Cine are excedent nefolosit nu a primit niciun ban

 

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, transmite că manifestările primarilor liberali, mobilizați de Ion Iordache la ușa sa, nu pot avea decât justificări electorale. Edilii PNL s-au declarat nemulțumiți de împărțirea banilor în județ, iar Popescu precizează că de când se află la Conducerea Consiliului Județean, de șapte ani, toți primarii au fost sprijiniți pentru finalizarea proiectelor.

 

Campania electorală bate la ușă. Aceasta este o acțiune tipică. Era, de fiecare dată, contestată modalitatea de repartizare a cotei defalcate din TVA și a sumei pentru deținerea drumurilor comunale. De fiecare dată, am respectat și respecta legea, fie că e vorba de Codul Administrativ, fie că e vorba de Legea Bugetului de Stat, de normele impuse de Administrația Județeană a Finanțelor Publice, ca urmare a discuțiilor purtate de Ministerul de Finanțe. Niciodată nu am încălcat legea, drept dovadă că în șapte ani nicio hotărâre nu a fost contestată. Sigur, fiecare primar vrea sume cât mai mari. Oportunitatea o stabilește consiliul județean prin votul pe care-l va da. Nu cred că în șapte ani ați auzit vreun primar care să fie pus în dificultate în implementarea unui proiect din bugetul de stat, din fonduri europene. Toți care au avut proiecte au avut sprijinul Consiliului Județean Gorj și toți au finalizat aceste proiecte. Așa se va întâmpla și în acest an, este doar o primă etapă, urmează rectificări bugetare. Vorbim de excedente, excedentele au o anumită definiție în lege, dar ar mai trebui să și citim. Excedentul se înregistrează la data de 31 decembrie 2023 ca urmare a sumelor menționate în fiecare buget cu titlu de cofinanțare, pentru proiecte europene, pentru proiecte din bugetul de stat. Excedentul se poate constitui ca urmare a contractelor nefinalizate în anul 2023, este înregistrat ca urmare a neefectuării plăților în lunile noiembrie și decembrie, ca urmare a actului normativ prin care au fost sistate plățile pe ultimele două luni ale anului trecut. Știu excedentul la fiecare primărie. Primăriile care au excedent nefolosit, adică sume de bani aflate la dispoziție neangrenate printr-o procedură de achiziție publică nu au primit niciun ban, a precizat, la Radio Infinit, Popescu.

Articolul precedentȘcoala nu mai începe la 15 septembrie. Când vor fi vacanțele în anul școlar 2024/2025
Articolul următorȘef din CE Oltenia, plasat sub control judiciar. Acesta este acuzat de luare de mită