Viceprimarul Popescu, fără justificări pentru lipsa de la dezbaterea publică a Proiectului de Buget

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a stat, duminică, faţă în faţă cu târgujienii. Principalele discuţii de la Teatrul “Elvira Godeanu” au vizat bugetul orașului, dar şi viitoarele investiţii din 2019. Aproape 100 de oameni au  venit la întâlnirea cu autorităţile locale, iar edilul şi-a exprimat satisfacţia că directorii din cadrul primăriei le-au explicat cetăţenilor ce se poate face cu bani care au fost alocaţi.

“Sunt foarte mulţumit de poziţiile angajaţilor din Primărie, prezentările cred că au fost la obiect, am încercat să scoatem în evidenţă elementele principale ale bugetului pe 2019.  Au fost semnalate mai multe probleme: legate de ceea ce se întâmplă cu câini fără stăpân, de groapa de gunoi, de anumite străzi din cartiere care ar trebui amenajate sau de iluminatul public în anumite zone. Cam toate sunt prinse pe bugetul local, inclusiv transportul în comun”, a spus Romanescu.

Curios sau nu, iniţiativa nu a fost pe placul consilierilor locali ce formează majoritatea. Viceprimarul Aurel Popescu a vorbit despre cele sfinte şi de faptul că întâlnirea nu trebuia organizată în zi de sărbătoare. Noul atac a încercat să acopere lipsa domniei sale de la dezbateri, ingnorarea problemelor cetățenilor de către aleșii municipali majoritari. Locuitori ai municipiului s-au prezentat pentru a-și expune problemele, Aurel Popescu și colegii săi nu au mers să le asculte.

 “Au fost 60-70 de oameni pe care i-a adus acolo. Este de condamnat şi modul în care a organizat această întâlnire şi ziua pe care a ales-o, şi ora, şi data. Niciodată nu aş fi făcut un asemenea gest, în ziua de Florii, duminică, la ora 16.00, să organizeze o dezbatere publică. Este o jignire la adresa cetăţenilor, în loc să sărbătortească sfânta zi de Florii să vină la această dezbatere publică”, a argumentat viceprimarul.

 

Romanescu a explicat că oamenii au avut prioritate, iar duminică este zi nelucrătoare.

“Nu am găsit o sala adecvată, teatrul este într-un program infernal în această perioadă, pregătesc proiectele de viitor. Voiam să o fac într-o zi de vineri, dar cetăţenii erau la serviciu. Duminică e o zi liberă, eu cred că totuşi numărul celor prezenţi a fost îmbucurător”, a spus primarul.