Poșta Română majorează tarfifele

Tarifele se majorează la Poşta Română începând cu luna decembrie.

Astfel, trimiterea unei scrisori sub 50 grame, în regim neprioritar, în afara țării, prin Poșta Română, va costa 6,5 lei de luna viitoare, de la 5,5 lei în prezent, ceea ce reprezintă o majorare de 18,2%, potrivit datelor companiei remise pentru Profit.ro.

În cazul scrisorilor cu o greutate situată între 50 și 100 grame, în regim neprioritar, tariful va urca de la 7 lei la 8,5 lei (+21,4%).  De asemenea, pentru trimiterea unei scrisori sub 50 grame în regim neprioritar la nivel național, serviciu care intră în sfera serviciului universal, tariful va fi majorat cu 30%, la 2,6 lei, de la 2 lei în prezent.

Poșta va practica un tarif de 3 lei pentru trimiterea unei scrisori cu o greutate între 100 și 500 grame în regim neprioritar la nivel național, de la 2,2 lei în acest moment, majorarea în acest caz fiind de 36,4%. Serviciul de corespondență neprioritară cu confirmare de primire va avea, de la 1 decembrie, un preț de 8,8 lei, pentru trimiteri sub 50 grame, comparativ cu 8,2 lei în prezent. Pentru scrisorile cu greutate între 50 și 100 grame, acest serviciu va fi tarifat cu 9,2 lei, față de 9 lei în prezent. Pentru celelalte grupe de greutate, prețurile rămân neschimbate.

Clienții Poștei Române care vor apela la serviciul de colete poștale interne cu ramburs, indiferent de greutate, vor achita 9,2 lei, comparativ 8,1 lei în prezent.