Târgu Jiu: Proiecte depuse pentru finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”

Municipalitatea târgujiană face demersuri pentru a obține, prin Programul ”Anghel Saligny””, finanțare pentru realizarea mai multor obiective importante din urbe. Se lucrează, deja s-au depus proiecte, și, potrivit primarului Marcel Romanescu, administrația locală crede că se vor putea atrage mai mult de 10 milioane de euro.

Primul proiect pe care l-al depus este legat de zona industrială CET. Vrem să amenajăm toate străzile din incintă. Este prioritatea noastră. Ne dorim ca în 2022 să demarăm primele proiecte, introducerea utilităților în parteneriat cu societățile furnizoare. Un alt proiect este cel pentru Calea Eroilor. Mă refer la zona din piața Magheru, acolo unde în proiectul arhitectului Dorin Ștefan vorbim despre un pasaj subteran, iar la suprafață va rămâne o piațetă. Am luat în calcul și modernizarea centurii Artego. Noi am asfaltat în zona respectivă, dinspre Liceul Economic până la intersecția cu Narciselor. Acum am introdus tot ce înseamnă zona de centură de la Artego până în strada Narciselor și prelungirea străzii spre târgul de legume, care coboară pe Calea București.

Un alt obiectiv este pasajul subteran de pe Ana Ipătescu. Acolo, Societatea Metroul SA ne va pune la dispoziție studiile și proiectul și vrem finanțare pentru investiție. Noi am venit cu propuneri mai mari de 10 milioane de euro, cât ne-a transmis Ministerul Dezvoltării, însă, sunt convins că se poate găsi finanțare”, a transmis primarul Marcel Romanescu.