Praful și pulberea! Monumentul de la Padeș, lăsat să se deterioreze printre animale și atelaje

România este în pragul sărbătoririi a 200 de ani de la Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu, iar monumentul de la Padeș dedicat acestui mare eveniment istoric a fost lăsat de izbeliște de autoritățile locale. Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice Gorj, a semnalat public crunta realitate, arâtând că a avut o discuție aplicată, pe subiect, cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Monumentul arată dezastruos, fiind în patrimoniul comunei conduse de Serafim Nicu. Monumentul, pe lângă faptul că arată deplorabil, fiind crăpături în el unde apa s-a infiltrat, mai este și bătaia de joc a celui care conduce autoritatea locală. Gospodărirea lui datorită netrebnicilor din conducerea primăriei este așa cum nu s-a mai văzut niciodată: mărăcini pe de-a rândul, gardul este rupt și trec căruțe prin zona monumentului, aleea principală a suferit tăieri ale arbuștilor care o protejau de animale, să nu intre în interior, practic au lăsat totul în paragină și nu au pus nimic la loc”, a arătat, pe facebook, fostul parlamentar de Gorj.

Monumentul de la Padeș a fost ridicat pe Câmpia Soarelui, locul în care, la 23 ianuarie 1821, Tudor Vladimirescu a citit Proclamația prin care lansa chemarea la luptă ‘‘către tot norodul omenesc”.

 

Articolul precedentRomanescu, posibile alte strategii: Să vedem dacă USR mai este un partener serios
Articolul următorMarian Rotaru a pierdut în fața lui Romanescu: Nu a putut anula demiterea