Prefect: Distracția de la Rânca și petrecerile de Valentine’s Day și Dragobete au generat explozia cazurilor de Covid 19

Numărul de infectări cu Covid-19 plasează nu mai puțin de șase localități din Gorj în scenariul roșu, fiind de așteptat ca în câteva ore și municipiul Târgu Jiu să depășească rata de 3 la mia de locuitori, ultimele date prezentate oficial marți plasându-l la foarte aproape de acest prag critic (2,94 la mia de locuitori).

În context, prefectul Cosmin Pistol crede că explozia cazurilor de Covid 19 a fost generată de cele petrecute la Rânca, de petrecerile de Valentine’s Day și Dragobete. Totodată, reprezentantul guvernului în teritoriu a arătat că sunt tot mai puține locuri la ATI, zona Covid.

De la Rânca, de la petrecerile de Dragobete, de Valentine’s Day, pentru că lumea s-a învățat și nu mai postează acum pe internet. Aveam câteva mii de oameni la Rânca, merg la restaurante. Nu aș vrea să evit nici subiectul școala, deși nu cred că este principalul motiv. Este o oarecare relaxare. Dacă până acum ne confruntam cu o situație dificilă în zona de ATI, problema s-a agravat, și chiar în zona de bolnavi Covid pozitivi lucrurile stau destul de rău pe toate cele patru unități spitalicești. Nu avem mai mult de 100 de locuri disponibile la nivelul județului, din cele 370 câte sunt în total”, a precizat prefectul.

 

UPDATE

Oficial, municipiul Târgu Jiu a intrat de miercuri în scenariul roșu, înregistrând un indice de infectare cu Covid-19 de 3,15 la mia de locuitori.

La nivel de județ Gorj, se mai află în scenariul roșu următoarele localități: Ciuperceni, Bărbătești, Stejari, Turcinești, Bolboși, Rovinari, Fărcășești, Novaci, Turceni