Prefectul Florescu le transmite consilierilor locali din Târgu Jiu că sunt paraleli cu legile

Marian Rotaru rămâne, pentru moment, şeful Direcţiei de Patrimoniu. Hotărârea de demitere pe care a luat-o Consiliul Local cu privire la Rotaru nu poate fi aplicată. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat, luni, că legea nu permite consilierilor să dea afară un funcţionar public. Decizia de demitere a fost trimisă juriştilor de la Prefectură pentru analiza de legalitate, dar hotărârea a fost contestată în instanţă pentru a fi anulată.

“Vineri, am trimis adresă de infomare către Primăria Târgu Jiu, prin care am spus că a fost atacată hotărârea în contencios administrativ. Motivul este unul simplu, şi cât se poate de firesc, nu intră în atribuţiile Consiliului Local demiterea unui funcţionar public. Funcţionarul public se supune altor rigori şi legi, e vorba de 188, de 215, legi care spun clar cum poate fi sancţionat un funcţionar public”, a declarat Florescu.

Consiliul Local a decis anul trecut demiterea lui Rotaru, cel care a a afectat imaginea Primăriei Târgu Jiu după ce o fotografie cu şeful de de la Patrimoniu, în care acestuia i se făcea pedichiura, a făcut ravagii în mediul online.