Tomescu intră în GREVA FOAMEI. Minerii au avertizat: Murim cu voi, spânzurându-vă de poarta întreprinderii

Negocierile de luni, de la București, dintre reprezentanții Ministerului Energiei și sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia nu au detensionat situația din colosul energetic. Oamenii sunt nemulțumiți de ce li s-a propus, vouchere de vacanța și 12% majorări salariile, spunând că este mult prea puțin. Nici avertizările secretarului de stat Doru Vișan, nici rugămințile cu substrat amenințător ale directorului general Boza, nu i-a determimnat pe protestatari să renunțe. Nu este știută exact situația stocurilor de cărbune, dacă termocentralele își vor reduce activitatea sau nu, însă aceasta pare să fie ultima grijă a oamenilor din carierele de lignit ale Olteniei.

Luni seara, sindicalistul Manu Tomescu a anunțat că intră în greva foamei, în semn de solidaritate cu miile de salariați ai CE Oltenia care protestează în carierele miniere ale companiei. Acesta a reacționat dur după ce a simțit presiuni la adresa colegilor: ”Dacă li se va întâmpla ceva colegilor mei, vor vedea ce înseamnă furia Gorjului”. Marți, la prima oră, Tomescu a expus motivele protestului său, precizând că va intra în greva foamei începând cu ora 7:00.

Sutele de reacții din mediul virtual îndeamnă la unitate și continuarea protestelor. Oamenii spun că nu se tem, avertizările lui Doru Vișan tensionând și mai tare starea de fapt.

 

”Băi, securistule (Vișan n.red.), tu nu ți-ai dat seama ce vorbești! Nu a avut Ceaușescu ce să ne facă, dar voi, leprelor, cesă ne faceți? Murim cu voi, spânzurându-vă de poarta întreprinderii. Să vină Olguța cu Dragnea să lucreze trei zile în carieră și să ia un salariu de mizerie! Ciocoilor, ați dus România la sapă de lemn!”

”Ați deschis fronturile de lucru și excavatoarele cad unele peste altele”

”Legale sunt doar majorarea pensiilor speciale și majorarea salariilor aleșilor”

”Dar ce, suntem sclavi să muncim pentru bugetari? Plătiți-ne și vom vedea”

”Mai avem bani de drojdie și de făină să facem pâine, să nu murim de foame. Până nu negociezi cum trebuie, ministrule, nu cedăm!”