Prefectul nu a reușit nici măcar realizarea studiului de fezabilitate la Palatul Administrativ, la un an de la cutremure. Reabilitarea clădirii afectate de seisme, într-o zi cu soare

La un după cutremurele de anul trecut, conducerea Instituției Prefectului Gorj nu a reușit nici măcar realizarea studiului de fezabilitate necesar începerii lucrărilor de reabilitare la Palatul Administrativ, clădire afectată serios de seisme.

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a căutat să explice situația, arătând că finanțarea pentru expertiza DALI și Studiul de Fezabilitate a fost blocată la finalul anului trecut de măsurile de austeritate. Justificările au venit după ce președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, i-a reproșat public că nu a făcut nimic pentru rezolvarea problemei. ”Cad pereții pe noi”, a spus șeful UAT Gorj.

Era contract pentru a fi semnat anul trecut pentru DALI și SF, dar a venit Ordonanța cu măsurile de austeritate și nu s-a mai semnat nimic. Acesta este motivul pentru care nu s-a mai făcut nimic. Mă voi deplasa la București pentru a vedea când va fi semnat contractul și se va trece la expertize. Doar așa se poate face o evaluare, să știm de ce sume avem nevoie. Se va face expertiza DALi și Studiul de Fezabilitate. De acolo o să rezulte niște sume necesare pentru reabilitare”, a declarat, jurnaliștilor locali, prefectul.

 

 

În clădirea Palatului Administrativ funcționează încă:

– Instituția Prefectului,

– Consiliul Județean Gorj,

– Serviciul Pașapoarte,

– Serviciul Permise Auto,

– Direcția pentru Agricultură,

– Direcția de Statistică,

– Protecția Consumatorilor și altele

 

Articolul precedentGorj: Explozie la Judecătoria Motru
Articolul următorBecali: Rotaru nu vrea să mai continue, e om deștept, nu îi place să piardă bani