Premieră! Guvernul alocă fonduri Federației Române de Fotbal. Academiile și centrele de juniori, sprijinite cu bani publici

 

Federaţia Română de Fotbal va primi finanţare de la bugetul de stat, a anunțat, luni, ministrul Sportului, Eduard Novak, după o întâlnire cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

 

Întâlnirea de astăzi, cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, a avut ca obiectiv restabilirea a ceea ce apreciez că ţine de normalitate, în raport cu obiectivele ministerului, dar şi ale sportului, în general. Pentru prima dată, Ministerul Sportului va acorda finanţare acestei federaţii, în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte. Este un pas important în reclădirea relaţiei instituţionale, dar mai ales o investiţie în viitor. În toate ramurile şi disciplinele sportive trebuie construită baza de selecţie, iar fotbalul este unul dintre sporturile iubite, importante, în care România a avut rezultate notabile multă vreme şi pentru care există un mare potenţial. Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanţarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori, iar printr-o relaţie corectă şi funcţională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toţii. (…) În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori afiliate FRF. Cine are cluburi de copii şi juniori, prin Federaţia Română de Fotbal, o să finanţăm aceste academii”, a precizat, pe pagina sa de socializare, ministrul.