Presa germană, analiză dură: Liviu Dragnea este stăpânul din umbră al României

Publicația germană Der Spiegel a publicat o radiografie despre situația politică din România, articol în care se spune că Liviu Dragnea a devenit ”stăpânul din umbră”, iar președintele Iohannis un ”rege fără țară”.

”Președintele Klaus Iohannis pare lipsit de putere în fața lui Liviu Dragnea, stăpânul din umbră al țării. …<<…>>… Dragnea conduce România din culise. Funcțiile în cabinetul guvernamental îi sunt interzise din cauza unei condamnări penale, dar el se consideră nedreptățit. Dragnea îl amenință pe Iohannis cu punerea sub acuzare pentru trădare de țară, iar pe reprezentanții Comisiei Europene îi acuză de propagandă atiromânească”, reliefează jurnaliștii germani.

Revista punctează și în cazul propunerilor legislative ce vizează actul de justiție, cu precizarea că dacă ele ar fi legiferate DNA ar închide 2316 anchete în curs, în timp ce la DIICOT numărul lor ar fi dublu. Nu a fost uitată nici Ordonanța de Urgență ce vizează aministia și grațierea, subliniindu-se că printre beneficiari ar fi Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu

 

Articolul precedentGuvernul ar vrea să controleze scumpirile la alimentele de bază
Articolul următorAccesorii de discotecă la Gorj: Un cuțit, un box, un globuleț