Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj ridică din umeri. Personalul IDP, tot fără salarii

Angajaţii de la Drumuri şi Poduri Gorj o duc tot mai rău. Fără bani de 3 luni, peste 20 de salariaţi ai instituţiei au declanşat, marţi, un protest spontan la şantierul de la podul Turcineşti. Nemulţumirea oamenilor este justificată, mai ales că se apropie sărbătorile pascale, iar şansele să-şi vadă lefurile până atunci sunt minime. Discuţiile cu conducerea nu au adus un rezultat concret, iar Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a admis că problema nu poate avea decât o rezolvare internă.
“Cert este că noi, vizavi de lucrările care le-am avut contractate cu IDP-ul, avem toate plăţile la zi. Din păcate, în perioada de iarnă nu s-a putut lucra, au lipsit lucrările anul trecut, abia acum au început să câştige nişte licitaţii, între care un contract de 1,4 milioane de lei la Tismana. Această problemă vizavi de încasări a făcut să ducă neplata salariilor pe o perioadă mai lungă. Din păcate, nu există un procedeu juridic, ca acum câţiva ani, când puteam să-i trimitem într-o perioadă de concedii pe timpul liber. Sper să găsească soluţii, mai ales că au început să câştige, aşa cum am spus, contracte şi ar trebui să se apuce de ele pentru că vremea acum o permite. Legislaţia nu permite acordarea unor lucrări directe, ar intra sub incidenţa legilor penale dacă se face acest lucru”, a spus Popescu.
Problemele au apărut când Consiliul Judeţean Gorj, acţionar la IDP, a pierdut licitaţia lucrărilor dispuse către Drumuri şi Poduri în favoarea unui consorțiu. De atunci, frământările sunt mari la instituţie, unde au avut loc disponibilizări.

Articolul precedentVin Paștile, au răbufnit! Salariați la stat, fără lefuri de trei luni
Articolul următorPrimăria Târgu Jiu, favorită să preia Casa de Cultură