Primăria Târgu Jiu, favorită să preia Casa de Cultură

Primăria Târgu Jiu pune la bătaie aproximativ 4 milioane de lei pentru a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor. Prima licitaţie pentru imobil a avut loc luni, 2 aprilie, când a fost cerută suma de 8,7 milioane de lei, stabilită de administratorul judiciar. Preţul a fost considerat piperat de eventualii investitori, pentru că nimeni nu s-a arătat interesat. Adunarea Creditorilor se va întruni în perioada următoare pentru a analiza oferta înaintată de Primăria Târgu Jiu.

“Ne-a fost înaintată documentaţia, s-a luat la cunoştiinţă că am depus o ofertă concretă pentru Casa de Cultură. Urmează ca în şedinţa de îndată, convocată miercuri, să aprobăm inclusiv acea sumă de 10% pentru participarea la următoarea licitaţie, atunci când lichidatorul judiciar va convoca creditorii pentru a putea analiza ofertele depuse. Urmează o întâlnire a creditorilor, care cred că se va ţine după sărbătorile pascale”, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Pentru a reabilita clădirea, municipalitatea va trebui să investească încă 4 milioane de lei, bani pe care speră să-i obţină de la Compania Naţională de Investiţii.