Președintele de la județ, săgeți către cadrele medicale: Instrumentarul nou nu este folosit în integralitate

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, a confirmat informații ce pun într-o lumină nu tocmai favorabilă cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Gorj. Acesta a recunoscut că în cea mai mare uitate sanitară din județ a fost găsit instrumentar medical nou nefolosit, în condițiile în care în urmă cu ceva timp era reclamată în media lipsa acestuia.

Din bugetul propriu, am reușit să schimbăm instrumentarul medical pentru că acum doi ani de zile am văzut în media, ne amintim, imagini din Secția Ginecologie, cu un anumit instrumentar care nu era adecvat intervențiilor. Am luat instrumentar nou. Avem iarăși o problemă. Curtea de Conturi ne-a sesizat că instrumentarul achiziționat acum un an de zile nu este folosit în integralitate. Când suntem serioși? Când trimitem poze către mass-media și arătăm anumite deficiențe? Când putea fi sesizat managerul sau chiar pe mine și atunci luam măsuri”, a spus Popescu.

Acesta a anunțat că secțiile Cardiologie, Obstretică Ginecologie și Endocrinologie au intrat deja în reabilitare, proces ce se vrea aplicat în 2020 și la secțiile Medicală 1, Neonatologie și Gastroenteorologie.