Previziuni electorale: Cosmin Popescu rămâne șef la CJ, USR-PLUS nu va câștiga nicio primărie în Gorj

PNL se apropie de PSD la Gorj, dar Cosmin Popescu va rămâne preşedintele Consiliului Judeţean. Declaraţia îi aparţine fostului prefect Pantelimon Manta, care a declarat că ultmele “transferuri” ale liberalilor au mai echilibrat lupta politică din judeţ. Manta a mai spus că USR şi Pro România vor rupe voturi importante de la principalele partide.

Cosmin Popescu va câştiga detaşat. Iulian Popescu are în spate un PNL care vine din urmă şi la Gorj. După noile <<achiziţii>>, pare să se apropie de PSD şi la Consiliul Judeţean, dar, după părerea mea, este exclus să bată PSD-ul la Gorj. Vin din urmă şi USR-ul şi Pro România. USR-ul rupe de la liberali, Pro România de la PSD. Din punctul acesta de vedere, va fi un rezultat ceva mai strâns la alegeri”, a comentat Manta la Radio Infinit.

În schimb, fostul liberal nu dă şanse alianţei USR-PLUS să câştige vreo primărie în Gorj. Analistul politic a declarat că popularitatea preşedintelui Dan Barna este în scădere.

La locale, nu va depăşi, la nivelul judeţului Gorj, 10%.  De regulă, cei care votează un anumit primar, votează şi consilierii locali. USR-ul, de exemplu, nu văd unde ar câştiga un primar. Căderea se datorează şi centrului. Barna, după loviturile pe care le-a primit în campanie, nu s-a mai regăsit”, a mai spus Manta.