Primar gorjean, declarație autodenunț: Compromisuri cu romii pentru voturi

Cu intenții de neclintit sau doar pentru a da bine în presă, conducătorul unei comune din Gorj a scăpat porumbelul din gură în timp ce își prezenta poziția intransigentă în fața nemuncii.

Victor Geogia, primarul social-democrat al comunei Bengești-Ciocadia, a relatat că de la începutul pandemiei de coronavirus în localitatea pe care o păstorește s-au întors 166 de cetățeni de etnie romă. Dintre aceștia, 122 se află încă în izolare, iar edilul a precizat că persoanele în cauză au creat mari probleme, nedorind să respecte măsurile luate de autoritățile centrale.

Colac peste pupăză, peste 15 romi ieșiți din izolare au mers către autoritatea locală pentru a solicita ajutor social, motivând că nu au din ce trăi. Numai că, zice Geogia, aceștia au fost întorși din drum, sub motiv că salariații primăriei nu se pot expune. Surpriză, primarul, în timp ce se declară împotriva trândăvelii, dă de înțeles că în trecut a făcut compromisuri cu romii, tocmai în schimbul unor voturi.

Este vorba de cetățeni rromi, că lor nu prea le place munca. Eu le-aș recomanda să renunțe la a mai întinde mâna și să meargă la muncă. Nu mai pot trăi așa. Trebuie să înțeleagă că pentru o mână de voturi nu mai facem compromisuri, mai ales că nu se știe când mai sunt alegeri‘, a spus, potrivit pandurul.ro, edilul-șef din Bengești Ciocadia.

”… Pentru o mână de voturi nu mai facem compromisuri, bate, prin discurs, Geogia, cu pumnul în masă, însă dincolo de vorbele care sună ca un autodenunț, primarul va fi obligat să respecte prevederile legii. Cu gafa de proporții la purtător, Victor Geogia poate deveni ușor țintă, de acum putând fi suspectat că nu face demersuri, nu ia măsuri sau nu aprobă solicitări tocmai pentru că… nu se știe când mai sunt alegeri”, situație în care se simte bătut în cuie în scaunul primăriei.

Trebuie arătat, comunitatea romă din Bengești-Ciocadia nu reprezintă, electoral, doar o mână de voturi.

foto arhivă