Primar: Guvernul trebuia să ia utilaje pentru deszăpezire din banii europeni

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, spune că principalii vinovaţi pentru dificultăţile create de ninsorile abundente sunt guvernanţii. Deşi locuitorii comunităţilor din Gorj trag la răspundere, în primul rând, autorităţile locale pentru neplăcerile cauzate de zăpadă, Ciocea este de părere că parlamentarii ar trebui “urecheaţi” pentru situaţiile de criză. În opinia primarului, senatorii şi deputaţii sunt indiferenţi la soarta gorjenilor, iar proiectele propuse nu sunt de interes naţional. Primarul a avansat ideea unui program care să aibă în vedere dotarea UAT-urilor cu utilajele necesare, pentru a rezolva mai rapid şi eficient problemele din comunităţi.

“Degeaba facem drumurile comunale dacă pe drumurile judeţene nu se putea circula, dar dacă nu se gândeşte la nivel naţional, acei bani europeni să-i fi luat şi să fii făcut un proiect, un program ca, în toată România, fiecare unitate administrativ teritorială să primească un utilaj de deszăpezire, o salvare, o sărăriţa cu o lamă în faţă, o maşină de pompieri, atunci niciodată lucrurile nu o să fie puse la punct. Atâta timp cât nu ai utilaje, eşti neputincios, nu poţi cu un plug să rezolvi ceea ce s-a întâmplat zilele acestea”, a declarat Ciocea la Radio Infinit.

Ion Ciocea a candidat pentru un post la Camera Deputaţilor în 2016, din postura de independent, după ce a fost scos de pe liste de PSD Gorj.