Primar PSD Gorj, după ratarea moțiunii: Ne-au făcut liberalii, ne-au făcut ai noștri

Primarii social-democrați din Gorj au lansat un val de critici asupra conducerii PSD şi a parlamentarilor partidului după ce moţiunea de cenzură menită să răstoarne Guvenul Orban nu a mai fost dezbătută şi votată din cauza lipsei cvorumului. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari, dar Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

Acest lucru i-a iritat teribil pe edili, care au declarat că liderul Marcel Ciolacu nu este suficient de ferm, iar parlamentarii îşi reprezintă propriile interese în Capitală.

E un lucru rău că nu ştim să ne pregătim cum trebuie.  Poţi să fii super pregătitit în carte dacă nu ştii să ai o iniţiativă ca om. Politica nu se face pe poze, se face cu oameni cu zvâc în ei, care vor binele acestei ţări. Noi ne-am luptat ca parlamentarii noştri să aibă un procent de 46% şi, la ora actuala, nu reuşeşti să strângi 233 de oameni!”, a declarat primarul din Turburea, Ion Bîrcă, la Radio Infinit.

Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, a spus că preşedintele PSD nu are suficientă experienţă politică la acest nivel.

Nu ne-au făcut liberalii, ne-au făcut ai noştri. Dacă nu aveau certitudine, 100%, că va trece această moţiunea, ea nu trebuia băgată, dar, probabil, cei din vârful conducerii nu sunt suficient de trecuţi prin viaţa politică şi se avântă în anumite lucruri pe care nu le pot stăpâni”.