Primarii social-democrați gorjeni, împărțiți în privința candidatului partidului pentru prezidențiale

Degringolada din PSD face ca primarii gorjeni ai social-democraţilor să aibă păreri diferite când vine vorba despre candidatul la alegerile prezidenţiale. Spre exemplu, primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a declarat că partidul are pregătit candidatul pentru următoarea bătălie, doar că nu i-a făcut public numele. În plus, crede Bîrcă, executivul condus de Viorica Dăncilă are credibilitate pentru că s-a ţinut de cuvânt şi a implementat programul de guvernare promis. Primarul merge pe un candidat comun al partidelor de stânga.

“PSD dă garanţii oamenilor. Arată că, în continuare, se plătesc pensiile, se dau salariile şi totul merge destul de bine. Eu cred că românii se vor trezi. Nu o să mai fie plătiţi cei din Diaspora să stea la cozi pentru 100 de euro, să dea un vot pe care oricum nu-l vor. Ar fi una din variante să avem un singur candidat, alături de Pro România şi ALDE. Toţi suntem cu acest bazin electoral de stângă”, a spus Bîrcă la Radio Infinit.

În schimb, primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu, este convins că liderul ALDE, Călin Popescu Tăricenu, poate fi o soluţie, asta deşi scorul obţinut de aliaţii PSD-ului la ultimele alegeri a fost unul dezolant.

“Eu cred că Tăriceanu este în continuare o variantă, chiar dacă ALDE nu a trecut pragul la europarlamentare. Timpul va demonstra că a fost o greşeală.  Se va face un sondaj la nivelul partidului, chiar cu domnul Tăriceanu care este inclus în acest sondaj, şi eu cred că PSD va intra în turul doi. Apoi vom vedea”, a afirmat Stamatoiu.

Alţi primari ai social-democraţilor, printre care Victor Geogia, din Bengeşti Ciocadia, şi Marian Slivilescu, din Tismana, sunt de părere că PSD porneşte cu un handicap clar la următoarele alegeri pentru că a întârziat să anunţe candidatul la prezidenţiale.