Destul cu basmele, scoateți lenea din instituții în afara legii

Gata cu poeziile și poezioarele

Citesc de prea multă vreme tot felul de compuneri nereușite, în fapt, mare parte dintre ele mesaje politice ascunse. Jalnice narațiuni telenoveliste ce ajung direct la inima unei tipologii sociale. Un segment în care se regăsește și individul cu două facultăți absolvite, dar fără profunzime și argumentație în raționament.
În condițiile date, suficient.
Destul cu postările despre toaletele din nu știu ce oraș, cu câini comunitari, hrăniți în prea multe cazuri de locatarii blocurilor, cu mizerie, cu, cu, rezultatele delăsării. Nemuncii.
România este copleșită de LENEA din sistemul public. Despre profesionalism, știm cu toții. Nimic, nici șapte ștampile nu acoperă necunoașterea întâlnită în atâtea situații.

Astea sunt două mari cauze ce generează parte din totul ce ne copleșește zi de zi.

Aș vrea să aud, să citesc.
Măsuri concrete de eficientizare a APARATULUI BUGETAR.
Pentru că.
Nici PROFESIONIȘTII de acolo, nici cetățeanul, țara, până la urmă, nimeni și nimic nu trebuie să mai fie obligat să suporte actuala stare de fapt.
Nu, niciodată, un ministru nu va putea sta paznic la un funcționar din Satu Mare sau Gorj. Nici măcar un șef de instituție nu își poate supraveghea mare parte dintre salariați. Și, în definitiv, vorbim despre oameni maturi, despre respect, despre o responsabilitate asumată. Nu trebuie stat cu amenințarea la spatele lor. Miroase chiar a infracțiune istoria. Prin lege trebuie instaurate clar OBLIGAȚIA muncii și RESPECTUL față de cetățean. Nu îți place, pleci.
Aflu că pentru a îndepărta un funcționar neisprăvit dintr-un minister este obligatoriu ca doi ani consecutiv respectivul să fie evaluat drept NESATISFĂCĂTOR.
Doi ani.
Amar de vreme în care nu te poți atinge de el, nu îl poți mișca. Iar distinsul, în tot acest timp, ce poate executa?  Doar ce se pricepe, ce îi place. Nimic sau pocinoage. În ambele cazuri, cetățeanul le trage.
Nu, nu zic despre, nu sugerez concedieri.
Doar un mecanism de eficientizare a întregii povești.
Nu le poți da tuturor aceleași lefuri, nu poți accepta ca un funcționar ce eliberează o adeverință să tot pună omul pe drumuri pentru că nu are pix sau ștampilă. Nu trebuie tolerat jegul din spitale, atâta vreme cât salariile sunt ok, iar statul cheltuie sume importante cu materialele pentru igenizare. Nu, nu am cum să cred că un profesor a fost la serviciu, iar elevul său nu știe la terminarea gimnaziului să citească ziarul sau tabla înmulțirii.
Prea mult balamucul ăsta electoral, mascat sau nu. Vreau să văd soluții pentru eficientizarea unui sistem creat, în mare parte, tocmai de politicieni. Ei au organizat râsuri cărora le-au spus concursuri, au dat locuri de muncă și funcții.
Deci, gata cu papagalismele.
Haideți să fim aplicați, concreți.
Lăsați spectacolele pentru Circul Globus.

Nu le mai iau în calcul, nu vă mai iau în calcul, POLITICIENILOR.
Cele descrise vin de la cetățean, media, VOI VENIȚI CU REZOLVĂRI.

– Opinie –

Aurel Măceșanu

 

Articolul precedentPrimarii social-democrați gorjeni, împărțiți în privința candidatului partidului pentru prezidențiale
Articolul următorCele mai mai bune licee din Gorj, în funcție de rezultatele de la Bacalaureat